image desctription

Rekordinio ažiotažo sulaukusios draugiškos rungtynės Alytuje neįvyks

Pirmadienį Alytaus DFK „Dainavos“ klubas sulaukė Lietuvos vicečempionų Vilniaus „Žalgirio“ pasiūlymo sužaisti kontrolines rungtynes Dzūkijos sostinėje. Taip buvo siekiama užpildyti dėl Lietuvos nacionalinės rinktinės rungtynių ir Kauno „Stumbro B“ bankroto abiems klubams susidariusias pertraukas.

Antradienį viešai klubo socialinėje erdvėje paskelbta žinia dėl galimų draugiškų rungtynių tarp DFK „Dainavos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ klubų sulaukė milžiniško susidomėjimo. Tačiau dovana Alytaus futbolo gerbėjams džiaugtis neteks – Alytaus sporto ir rekreacijos centro vadovas Tomas Stupuris nepritarė miesto stadiono naudojimui numatytoms draugiškoms rungtynėms.

Primename, jog praėjusį ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybėje vykusio 4-ojo posėdžio metu taryba nepritarė miesto stadione esančių administracinių patalpų nuomos galimybei. Anksčiau sėkmingai patalpomis naudojęsis Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ priverstas ieškotis alternatyvų.

Lyg to būtų maža, klubas, jau nuo sezono pradžios siekdamas Alytaus futbolo gerbėjų paramos įvedant simbolinį mokestį už futbolo rungtynes – taip pat buvo priverstas išgirsti veto. Rinkliava už futbolo renginį negalima net ir savanoriškai siūlant nuomos mokestį už Alytaus sporto ir rekreacijos stadioną, kuriame dainaviečiai žaidžia namų rungtynes.

Taip pat perspėjame, jog būsimos rungtynės tarp Alytaus „Dainavos“ ir Telšių „Džiugo“ rugsėjo 20 dieną dėl stadiono apšvietimo remonto darbų įvyks ne 19 val., o 17:30 val.

Nepaisant aibės biurokratinių niuansų – Alytaus DFK „Dainava“ ir toliau nepraranda galimybių užkopti į Pirmos lygos medalininkų trejetą. Likus 8 turams alytiškiai nuo trečiojoje vietoje besirikiuojančių Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkų atsilieka 7 taškais ir turi vienerias rungtynes atsargoje.

Artimiausias rungtynes Dzūkijos futbolo klubas žais po savaitės, trečiadienį, kuomet išvykoje priims lygos autsaiderių – Vilniaus „Žalgirio B“ futbolininkų iššūkį. Rungtynių LFF stadione pradžia – 17 valandą.