image desctription

Paskutinis turas. Kas arčiausiai medalių?

Artėja paskutinis LFF Pirmos lygos turas, po kurio paaiškės galutinė visų komandų rikiuotė, o taip pat pirmenybių prizininkai. Įtempta kova dėl medalių jau kelis metus tampa Pirmos lygos skiriamuoju bruožu. Ne išimtis ir šis sezonas.

Nors laimėtojai paaiškėjo jau anksčiau, dėl kitų spalvų apdovanojimų verda tikri mūšiai. Priešpaskutiniame ture nuleistomis galvomis palikti aikštę buvo priversti Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkai – pralaimėjimas Alytaus „Dainavai“ reiškė, kad iš medalių dalybų kėdainiškiai pasitraukė. Tačiau liko dar trys pretendentai į sidabrą bei bronzą. Du iš jų  – Gargždų „Banga“ ir Alytaus „Dainava“ susitiks paskutiniame ture tarpusavio dvikovoje, kuri jau pakrikštyta kaip „gyvybės ir mirties“.

Pateikiame galimus rungtynių baigčių variantus ir komandų išsidėstymus.

Dabartinė turnyrinė situacija lentelėje yra pavaizduota čia

 Taigi, esminės rungtynės, kurios lems medalių dalybas, bus dvejos: „Dainava” – „Banga” bei „Vilniaus Vytis” – „Šiauliai”. Pralaimėjus „Dainavai” ir „Vilniaus Vyčiui”, šias komandas dar gali pavyti „Nevėžis”, bet papildomi rodikliai – ne Kėdainių komandos naudai.

Taigi, pagrindiniai konkurentai į medalius ir jų galimybės, esant vienai ar kitai rungtynių baigčiai.

Gargždų „Banga” – situacija ganėtinai paprasta:  lygiosios ar pergalė rungtynėse prieš „Dainavą” garantuoja sidabrą.

Pralaimėjimo atveju reiktų jau laukti pagalbos iš „Šiaulių” – jei šiauliečiai sužaistų bent lygiosiomis Vilniuje, „Bangai” tektų bronza. Laimėjus „Vilniaus Vyčiui” , trys komandos („Dainava”, „Vilniaus Vytis”ir „Banga”) surinktų po lygiai taškų, o pirmasis papildomas rodiklis tokiu atveju pagal varžybų nuostatus – tarpusavio rungtynių rezultatai tarp šių trijų komandų. Čia geriausiai situacija būtų „Dainavai” (9 taškai), po to sektų „Vilniaus Vytis”  (6 taškai) ir „Banga” (3 taškai).

Alytaus „Dainava“ – pergalė prieš gargždiškius garantuotų sidabro medalius, kitais atvejais – didelė tikimybė likti be apdovanojimų. Surinkus po lygiai taškų su vilniečiais (jei konkuruoja tik 2 komandos), tarpusavio rungtynių rezultatai – lygūs, o kitas rodiklis, įmuštų ir praleistų įvarčių santykis ženkliai geresnis pas vilniečius.

„Vilniaus Vytis“ – pergalė prieš „Šiaulius“ garantuoja bronzą, kitais atvejais reikia, kad neaplenktų „Dainava“.

Tiems kas nori savarankiškai „panardyti“ varžybų nuostatų labirintuose – nuoroda čia.

Abejonių nekelia vienas dalykas – kova vyks iš paskutinių jėgų ir iki paskutinių minučių!

Mūšis dėl sidabro tarp Alytaus DFK „Dainavos“ ir Gargždų „Bangos“ – jau šį sekmadienį, 13:00 val., Alytaus miesto stadione. Įėjimas – nemokamas. Ateikite palaikyti savo miesto futbolininkų!

FB renginys: ČIA

Naglis Miknevičius