image desctription

30 turas. Atėjo laikas sudėti visus taškus ant i.

Šiandien – paskutinė 2019 metų LFF Pirmos lygos sezono diena. Atrodo dar neseniai skaičiavome pirmus įmuštus įvarčius, stebėjome kovą dėl geresnių vietų lentelėje, o šį spalio sekmadienį bus padėti paskutiniai štrichai sezono lygos paveiksle. Kai kurios dvikovos bus tik garbės ir principo reikalas, o kitur vyrai kibs į kovą dėl medalių…

Sekmadienis, 10.27, 13:00, Kaunas, NFA stadionas.

Kauno „Hegelmann Litauen” – Kretingos „Minija“

Kaune susitiks ekipos, pretenduojančios į 7-ą vietą pirmenybėse. „Hegelamann Litauen“ finišuoja gan pakiliai (5 rungtynės be pralaimėjimų), „Minija“ taip pat „duoda garo“, antrame pirmenybių rate nepralaimėjusi nė vienam iš būsimų pirmenybių prizininkų, o kai kam ir smarkiai apsunkinusi kelią link medalių. Tad kova turėtų būti įdomi, o jei susitikimas pasibaigtų lygiosiomis, abi komandas gali dar aplenkti ir „Jonava“, laimėjusi Kėdainiuose….

Sekmadienis, 10.27, 13:00, Vilnius, LFF stadionas.

„Vilniaus Vytis” – „Šiauliai“

Būtent „Šiauliai“ buvo komanda, sugebėjusi paskutinį kartą šiame sezone įveikti Algimanto Liubinsko auklėtinius. Neabejoju, kad šiauliečiai norėtų tapti tais vieninteliais, atėmusiais visus 6 taškus iš „Vilniaus Vyčio“, bet … yra labai rimtas argumentas, kad rungtynių šeimininkai neleistų to padaryti. Pergalė Vilniuje „vyčiams“ garantuotų bronzos medalius, o baigti sezoną 14 rungtynių serija be pralaimėjimų būtų iš tiesų išskirtinis pasiekimas. Nuojauta sako, kad vilniečiai nepaleis savo šanso, bet kartais futbolo aikštėje viskas apsisuka kitaip.

Sekmadienis, 10.27, 13:00, Telšių miesto stadionas.

Telšių „Džiugas” – Vilniaus „Žalgiris B”

O štai Telšiuose laukia „auksinio“ „Džiugo“ sezono šventė. Komanda jau prieš kelis turus išsprendė savo uždavinius, tad dabar telieka pasimėgauti futbolu ir dar kartą pasimaudyti šlovės spinduliuose. Vargu, ar jaunieji žalgiriečiai sugebės sudrumsti pakilią nuotaiką Žemaitijos sostinės futbolo bendruomenei.

Beje, Telšių komanda vienintelė lygoje yra dar nepralaimėjusi savo aikštėje šį sezoną, didelė tikimybė, kad ir sekmadienio rungtynės nebus išimtis. Iš tiesų – čempioniškas rodiklis!

Sekmadienis, 10.27, 13:00, Vilnius, Fabijoniškių gimnazijos stadionas.

„Vilnius ” – „Pakruojis”

Aukšta nata sezoną pasistengs užbaigti ir dar vieni lygos debiutantai – „Vilnius”. Jauna komanda nesilpnai „patriukšmavo” sezono metu, nors aukštos vietos ir nepavyko užimti. Tikimės, jog tai bus ateityje, o kol kas būtina pažymėti ne tik ekipos sportinius rezultatus, bet ir pastangas pritraukiant žiūrovus, organizuojant rungtynes, kurios neretai virsdavo nedidelėmis, bet labai šiltomis ir smagiomis futbolo šventėmis. Sėkmės vilniečiams, tačiau  paskutinėse rungtynėse jos prireiks ir svečiams iš „Pakruojo”, kurie išgyvena itin sunkius ir nemalonius laikus. Na, bet  „Pakruojis” bent jau sugeba užbaigti sezoną, o tai – ne visiems pavyksta, atsidūrus panašiose situacijose ….

Sekmadienis, 10.27, 13:00, Trakų miesto stadionas.

Vilniaus „Riteriai B” – Mažeikių „Atmosfera”

Neblogos nuotaikos turėtų būti ir šių rungtynių šeimininkai. „Riteriai B“ gerokai pagerino savo žaidimą antroje pirmenybių dalyje, o ir pagrindinei klubo ekipai neblogai sekasi kovoti dėl A lygos medalių. Abi „Riterių“ komandos – tarsi susisiekiantys indai. Neretas atvejis, kai kažkuris iš žaidėjų „žybteli“ Pirmoje lygoje, o po to  – ir pagrindinėje ekipoje. Paskutinis pavyzdys- Mindaugas Grigaravičius, pastarosios savaitės metu sugebėjęs pasižymėti įvarčiais abejose lygose.

Mažeikių „Atmosferai“ pirmasis sezonas po ilgokos pertraukos lygoje nebuvo lengvas. Gal nieko kito ir nereikėjo tikėtis, bet finišuoti būnant lentelės pabaigoje niekam nėra malonu. Kita vertus, įgyta patirtis niekur nedings, o tai, kad komanda sugeba kovoti iki pabaigosir netapti lengvi grobiu varžovams matėme ne vieną kartą.

Sekmadienis, 10.27, 13:00, Kėdainių miesto stadionas.

Kėdainių „Nevėžis” – „Jonava”

Kaimynų dvikovos visada kelia padidintą susidomėjimą. Šis mėnuo  – ne itin sėkmingas ir kėdainiečiams , ir jonaviškiams. Kita vertus, visuomet norisi sezoną užbaigti pergalingu akordu. „Nevėžis“ turbūt sieks revanšo už pralaimėjimą pirmame rate- dabar net galėtume teigti, kad ta nesėkmė buvo vienas pirmų tamsių debesų, užklupusių ekipą antroje sezono pusėje. „Jonava“ pralaimėjo paskutines rungtynes namuose, tad ištikimiausiems gerbėjams (o jų tikrai turėtų atvažiuoti į Kėdainius) turėtų jaustis šiek tiek skolinga …    

Sekmadienis, 10.27, 13:00, Alytaus miesto stadionas.

Alytaus „Dainava” – Gargždų „Banga“

Na, ir paskutinio Pirmos lygos turo programos vinis – akistata Alytuje. Susitikimas, nuo kurio baigties priklausys, kas atsistos ant apdovanojimų pakylos šalia „Džiugo“. Tuo tarpu pralaimėjusi ekipa greičiausiai liktų ketvirta. Tad viskas pakankamai paprasta ir aišku – telieka žengti mūšin.

Pastaruoju metu Alytus sulaukė nemažai tokio dėmesio, kurio turbūt nenorėtume nei vienas. Na, bet padėtis po truputį normalizuojama, o „Dainava“ turi progą suteikti džiaugsmo neabejotinai gausiai stadione susirinksiantiems žiūrovams.

Gargždų ekipa, nepaisant netikėtai prarastų taškų, vis dar yra viena pajėgiausių lygoje. Galima būtų palyginti ją net ir su sužeistu žvėrimi, kuris, kaip pamenate, yra pats pavojingiausias. Nereikia pamiršti, kad lygiosios – palankus rezultatas svečiams. Tad Kimo Roningstado auklėtiniams turėtų būti labai sunku. Bet jie jau ne kartą įrodė, kad gali nuveikti beveik neįmanomus dalykus.

Tad nekantriai laukiame šio Pirmos lygos deserto, o kartu ir primename, kad rungtynės bus transliuojamos puslapyje www.pirmalyga.lt, Pirmos lygos „Youtube“ ir „Facebook“ paskyrose.