image desctription

Alytaus DFK „Dainava“ sieks žaisti aukščiausioje lygoje

Prieš kelias savaites socialiniuose tinkluose Alytaus miesto savivaldybės mero Nerijaus Cesiulio parašyta žinutė apie tai, kad jis norėtų, jog Dzūkijos futbolo klubas „Dainava” žaistų aukščiausioje lygoje ir ši komanda laimėtų prieš Marijampolės „Sūduvą”, neliko nepastebėta.

Praėjusį ketvirtadienį aptarti „Dainavos” komandos galimybių žaisti aukščiausioje lygoje pas Alytaus miesto vadovą atvyko Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius, Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentas Gediminas Daukšys ir Dzūkijos futbolo klubo „Dainava” direktorius Žydrūnas Lukošiūnas.

„Sulaukėme pasiūlymo Alytaus „Dainavos” futbolo komandai žaisti aukščiausioje lygoje ir šį pasiūlymą ketiname apsvarstyti su politikais. Turime gerą vadybinę komandą, infrastruktūrą, trūksta tik finansavimo. Šį klausimą tikrai išspręsime”, – sakė Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis.

Miesto vadovo teigimu, kažkada futbolo klubas „Dainava” turėjo nuopuolių – buvo bankrutavęs, vėliau vėl pradėjo veikti. Šiuo metu jis veikia stabiliai ir, anot mero,  jeigu jis žaistų ne pirmoje, o aukščiausioje lygoje, susilauktų didesnio futbolo bendruomenės dėmesio, tai būtų didelis postūmis Alytui.

Anot Dzūkijos futbolo klubo „Dainava” direktoriaus Ž. Lukošiūno, Alytaus „Dainava” labai suinteresuota žaisti aukščiausiame lygyje: „Aptarti šios galimybės susitikome su Alytaus miesto savivaldybė meru, kuris pažadėjo sausio mėnesio viduryje turėti konkretesnį atsakymą. Aukščiausioje lygoje norintis žaisti klubas neatitinka tik finansinių kriterijų. Be 300 tūkst. Eur licencijavimo komisijos nustatyto biudžeto mes negalėsime į šią lygą patekti.”

Paklaustas apie kitų metų futbolo klubo laukiančius iššūkius, Ž. Lukošiūnas teigė, kad jie yra du – neiškristi iš A lygos ir nebūti paskutiniais.

AMS informacija