image desctription

Ž. Karčemarskas karjerą užbaigs simbolinėse rungtynėse tarp Alytaus „Dainavos“ ir Lietuvos futbolo legendų

Alytaus centriniame stadione rugpjūčio 5 dieną legendinis iš Alytaus kilęs futbolininkas, ilgametis Lietuvos rinktinės vartų sargas Žydrūnas Karčemarskas simbolinėmis rungtynėmis tarp Alytaus „Dainavos“ ir Lietuvos futbolo legendų užbaigs savo karjerą.

Legendų komandoje turėtų rungtyniauti tokie žinomi Lietuvos futbolininkai kaip Marius Stankevičius, Tomas Danilevičius, Edgaras Česnauskis, Arūnas Klimavičius, Robertas Poškus, Donatas Vencevičius, Andrius Skerla, Valerijus Mižigurskis ir kiti.

Šiai komandai turėtų vadovauti legendinis treneris Benjaminas Zelkevičius ir Gintas Buzas.

Planuojama, kad vieną kėlinį Ž. Karčemarskas sužais kartu su buvusiais kolegomis rinktinėje, kitą – kartu su šiuo metu vienais iš Pirmos lygos lyderių Alytaus „Dainavos“ futbolininkais.

Renginio metu taip pat bus pagerbti ir 1975 metų Lietuvos futbolo čempionės Alytaus „Dainavos“ futbolininkai bei komandą iki aukščiausio iki šiol pasiekto apdovanojimo atvedęs šviesios atminties treneris Jonas Kubilevičius.

Šventinėse rungtynėse nestigs pramogų ir žiūrovams, o renginį puoš „X faktoriaus“ finalininkės Martynos Jezepčikaitės, grupės „Svaras 409“ ir kitų atlikėjų koncertai.

Ž. Karčemarskas futbolininko karjerą pradėjo būtent Alytaus „Dainavos“ komandoje, vėliau rungtyniavo Vilniaus „Žalgiryje“, Maskvos „Dinamo“ bei Turkijos „Gaziantepspor“ ir „Osmanlispor“ komandose. Alytiškis taip pat ilgus metus buvo pagrindinis Lietuvos futbolo rinktinės vartininkas.

2011 metais vartų sargas buvo išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku.

Visus Lietuvos futbolo gerbėjus sukviesiantis renginys vyks rugpjūčio 5 dieną, trečiadienį, Alytaus miesto centriniame stadione, Birutės g. 5. Numatoma renginio pradžia – 18 valandą. Įėjimas – nemokamas.