image desctription

Alytiškiai užtikrintai žengė į kitą Taurės etapą

Antradienį buvo sužaistos paskutiniosios LFF Taurės antrojo etapo rungtynės. DFK „Dainavą“ burtai suvedė su jau pažįstama ir šiame sezone įveikta Mažeikių „Atmosfera“. Šįkart dainaviečiai svečius įveikė rezultatu 3:0 ir iškovojo kelialapį į kitą etapą.

Pagrindinius žaidėjus patausoti nusprendęs Alytaus DFK „Dainavos“ treneris Povilas Baliukonis į aikštę metė kiek mažiau žaidimo laiko gaunančius futbolininkus. Tačiau tai nesutrukdė įtikinamai kontroliuoti ir valdymo žaidimo.

Pirmasis mačo įvartis į mažeikiečių vartus krito jau 17 minutę, kai „Dainavos“ saugas Titas Vitukynas sėkmingai pasinaudojo varžovų klaida gynyboje ir pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Kamuolio kontrolę užtikrintai valdę dainaviečiai ir toliau kūrė pavojingas atakas prie svečių vartų, tačiau likusieji įvarčiai krito tik antrajame kėlinyje.

50 minutę į „Atmosferos“ vartus pasižymėjo DFK legionierius iš Ukrainos Ruslan Kisil, antrajame kėlinyje aikštėje pakeitęs Renaldą Stankevičių.

68 minutę T. Vitukynas dar kartą nepasigailėjo palūžusių svečių ir padidino Alytaus „Dainavos“ atotrūkį iki 3:0!

Galutinis rungtynių arbitro Šarūno Tamulyno švilpukas užfiksavo užtikrintą raudonai mėlynų pergalę, kuri padovanojo bilietą į LFF Taurės ketvirtfinalį. 2018-ųjų sezone alytiškiams pavyko pasiekti pusfinalį.

Antradienį Alytaus miesto stadione rungtynes stebėjo 700 žiūrovų.

Taurės ketvirtfinalio burtai bus traukiami liepos 2 dieną, 11 val.

Artimiausias rungtynes DFK „Dainava“ žais jau šį penktadienį, kai Pirmos lygos 5 turo rungtynėse namuose priims Jonavos futbolininkus. Susitikimo Alytaus stadione pradžia – 19 val. Bilietus įsigyti galite – ČIA.

DFK „Dainava“ sudėtis: M. Matijoška, O. Lukošiūnas, M. Vasiliauskas, A. Marčiukaitis (75′ O. Vyšniauskas), G. Zabita, M. Radžiukynas, T. Vitukynas (78′ R. Dusevičius), D. Ivanauskas, T. Buzas (61′ N. Labukas), M. Strauka (59′ L. Kochanauskas), R. Stankevičius (46′ R. Kisil).

TRENERIO KOMENTARAS

ĮVARČIAI

RUNGTYNIŲ ĮVARČIAI