image desctription

Alytaus „Dainava“ išplėšė kelialapį į Taurės ketvirtfinalį

Lietuvos futbolo taurės turnyro aštuntfinalio rungtynes Alytaus DFK „Dainava“ trečiadienį žaidė Vilniuje su BFA ekipa, ankstesniuose turuose įveikusia Kėdainių „Nevėžį“ ir Kazlų Rūdos „Šilą“.

Susitikimą sostinėje Povilo Baliukonio auklėtiniai pradėjo į starto vienuoliktuką įtraukę iš Lietuvos čempionės „Sūduvos“ grįžusį saugą Renatą Banevičių, o taip pat dar vieną alytiškį, DFK „Dainavoje“ debiutuojantį saugą Ernestą Stočkūną. Pastarasis futbolininkas, šiame sezone, atstovaudamas Vilniaus „Riterių“ dubleriams, I lygoje jau pasižymėjo 4 kartus.

Rungtynės prasidėjo aktyviu abiejų ekipų žaidimu, o pirmojo įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Šeimininkų puolėjas Elvinas Ališauskas pasinaudojo dainaviečių klaida ir pasiuntė kamuolį į artimąjį vartų kampą, taip išvesdamas BFA ekipą į priekį – 1:0.

Tačiau jau 36 minutę priešais vilniečių vartininką greičiau už jų gynėjus atsidūrė Lukas Kochanauskas ir kamuolį nukreipęs į vartus rezultatą išlygino. Deja, po traumos, gautos pirmojo kėlinio pabaigoje, į aikštę antroje susitikimo pusėje puolėjas neįbėgo, jį pakeitė Alanas Marčiukaitis.

Ant dirbtinės LFF stadiono vejos antroje pusėje taip pat pasirodė ir į DFK „Dainavą“ sugrįžęs Vakaris Kalėda.

Antros pusės pradžioje aktyvesni buvo alytiškiai ir jau pati pirmoji ataka vos nepasibaigė įvarčiu.

Iki rungtynių pabaigos likus 10-iai minučių „Dainavos“ komanda surengė ataką kairiuoju kraštu ir smūgiu galva rezultatą Alytaus ekipos naudai persvėrė Alanas Marčiukaitis – 1:2!

81 minutę R. Banevičių pakeitė pirmą kartą į DFK „Dainavos“ sudėtį šiame sezone įtrauktas legionierius iš Didžiosios Britanijos – 22 metų saugas Lorenzo Qerimi.

Mačo arbitras užfiksavo atkaklią Alytaus „Dainavos“. pergalę rezultatu 2:1 ir patekimą į Hegelmann LFF Taurės ketvirtfinalį, kuriame alytiškiai jau varžėsi 2018 metais.

Į ketvirtfinalį taip pat pateko: Kauno „Hegelmann Litauen“, Vilniaus „Žalgiris“, „Panevėžys“, „Kauno Žalgiris“, Vilniaus „Riteriai“, „Vilniaus Vytis“ ir Marijampolės „Sūduva“.

Keturioms ketvirtfinalio dvikovoms numatyti net penki galimi variantai (rugpjūčio 4-5, 11-12, 22, 29-30 ir rugsėjo 10-12 dienos). Burtai bus traukiami artimiausiu metu.

Artimiausias rungtynes alytiškiai žais jau šį sekmadienį, kuomet Pirmos lygos 7 turo rungtynėse namuose priims Kauno „Hegelmann Litauen“ futbolininkus. Rungtynių Alytaus miesto stadione pradžia – 17 val.

DFK „Dainava“ sudėtis: M. Matijoška, O. Lukošiūnas, M. Vasiliauskas, L. Genevičius (46′ V. Kalėda), G. Zabita, M. Radžiukynas, T. Vitukynas, L. Kochanauskas (46′ A. Marčiukaitis), R. Kisil (74′ T. Buzas), R. Banevičius (81′ L. Qerimi), E. Stočkūnas.

Atkakliausia šio vakaro kova vyko Vilniuje ir pergalę išplėšusi „Dainava“ iškovoja paskutinį kelialapį į Hegelmann LFF taurės ketvirtfinalį 🌟BFA 1:2 „Dainava“Rungtynių apžvalga➡️ https://bit.ly/3hfbTyj

Posted by LFF taurė on 2020 m. liepos 15 d., trečiadienis