image desctription

Dzūkijos futbolo klubą papildė saugas iš Rumunijos

Šiandien Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ į savo sudėtį įregistravo 20 metų Moldovoje gimusį bei Rumunijos pilietybę turintį futbolininką Grigore Coscodan. Rumunas rungtyniauja atakuojančio saugo pozicijoje ir pakeis klubą palikusį ukrainietį Ruslan Kisil.

G. Coscodan šiame sezone atstovavo Moldovos aukščiausios lygos 8-oje vietoje besirikiuojančiai FC „Floresti“ komandai, kurios sudėtyje sužaidė dvejas rungtynes.

Rumunas karjerą pradėjo Tiraspolio „Sheriff“ klubo U-19 komandoje. Vėliau saugas persikėlė į aukščiausioje šalies lygoje žaidžiančius „Petrocub“ ir „Codru Lozova“ klubus.

Beje, jaunasis futbolininkas, atstovaudamas Moldovos jaunimo futbolo rinktinei, jau yra viešėjęs Alytuje. 2016 metais Birštone ir Alytuje vykusiuose draugiškuose mačuose G. Coscodan žaidė prieš bendraamžius iš Lietuvos.

Alytaus DFK „Dainavos“ naujoko debiutą ant Alytaus stadiono vejos alytiškiai jau galėjo išvysti praėjusį trečiadienį, kuomet rumunas buvo įtrauktas į simbolinę dainaviečių sudėtį prieš Lietuvos legendų rinktinę.

Oficialus saugo debiutas – jau artėjantį antradienį, LFF Taurės ketvirtfinalio rungtynėse prieš Vilniaus „Riterių“ komandą. Mačo pradžia – 19:30 val.