image desctription

Keturi dainaviečiai sulaukė kvietimo į Lietuvos jaunimo rinktinę

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Donatas Vencevičius paskelbė komandos sudėtį artėjančioms 2021 m. Europos jaunimo čempionato atrankos kovoms.

Rugsėjo 8 d., Vilniuje, Lietuvos jaunimo iki 21 metų futbolo rinktinė žais Europos kvalifikacijos į Europos čempionatą rungtynes su Škotijos bendraamžiais.

Lietuvių sudėtyje išvysime ir keturis dainaviečius: Renatą Banevičių, Ernestą Stočkuną, Martyną Vasiliauską ir Matą Radžiukyną. Tai, jog net keturi DFK „Dainavos“ futbolininkai yra pakviesti į U-21 rinktinę, gali pakoreguoti ir LFF I lygos antrojo rato tvarkaraštį.

Lietuvos U-21 rinktinės treneris D. Vencevičius teigė, jog pandemijos padariniai rinktinėje labai jaučiasi, tačiau nepaisant to tikisi, jog rinktinės nariai bus optimalios fizinės būklės.

„Per visą laiką, kiek teko treniruoti rinktinę, šis laikotarpis buvo vienas sunkesnių visomis prasmėmis, tame tarpe ir modeliuojant būsimą rinktinės sudėtį. Kiek paprasčiau su vartininkais, tačiau kitose pozicijose buvo niuansų – daugelis žaidėjų traumuoti, kiti negalėjo prisijungti dėl kitų priežasčių.

Vaikinai, kurie dabar pakviesti į rinktinę, turi šansą parodyti savo galimybes bei įrodyti, ko yra verti. Vis dėlto, sunku vertinti dabartinę vaikinų fizinę būklę, nes kai kurie futbolininkai žaidė daugiau, o kai kurie dėl pandemijos net pusę metų nežaidė jokių oficialių rungtynių. Ruošiamės Europos čempionato atrankos kovoms, prieš tai sužaisime draugiškas rungtynes, todėl iki akistatos su Škotija būsime optimalios formos“, – teigė D. Vencevičius.