image desctription

15 turas: lyderių išbandymas

Antrasis Pirmos lygos rungtynių ratas užsisuko visu smarkumu. Po keturioliktojo turo rungtynių skirtumas tarp keturių į medalius nusitaikiusių komandų – vos trys taškai. Įtampos nestinga ir tarp žemiau esančių komandų: 5-7 vietas skiria vos taškas. Čempionate nė viena pirmojo aštuoneto komanda negali būti rami dėl savo pozicijų, todėl kiekvienos laukiančios rungtynės prilygs intriguojančiam žūtbūtiniam mūšiui.

Penktadienis, 09.18 19:00 val., Šiaulių miesto stadionas
FA „Šiauliai“ – Kėdainių „Nevėžis“

Gausia pelnytais įvarčiais trijų pergalių serija pirmąjį lygos ratą uždarę šiauliečiai apsukų nesumažino ir prasidėjus antrojo rato kovoms. Aistrų ir geltonų kortelių nestigusiose rungtynėse su Telšių „Džiugu“ pasiektos lygiosios „Šiaulių“ komandai suteikia optimizmo pelnyti bent tašką ir laukiančiame susitikime su Kėdainių „Nevėžiu“. Trečią vietą lygoje pagal pelnomus įvarčius užimanti Saulės miesto ekipa moka ir gali paerzinti priešininkų gynėjų grandį. Psichologiniame pakilime esantys, namų aikštėje žaisiantys ir revanšo už pralaimėjimą 0:2 pirmajame rate trokštantys „Šiaulių“ futbolininkai kėdainiečiams rengia nesvetingą sutikimą.

Netikėtai nulinėmis lygiosiomis su Alytaus DFK „Dainava“ sužaidę Kėdainių klubo futbolininkai teisės barstyti taškus nebeturi. Rezultatyviu ir disciplinuotu žaidimu iki antros lygos vietos užkopusius Vitalijaus Stankevičiaus auklėtinius turnyrinėje lentelėje vejasi Kauno „Hegelmann Litauen“ ekipa, todėl rungtynės su FA „Šiauliai“ yra šansas ne tik labiau įsitvirtinti antroje lygos pozicijoje, bet ir, sėkmės atveju, bent trumpam užkopti ir į pirmą vietą. Kėdainių „Nevėžio“ laukia rimtos užduotys ir sunkus darbas ginantis prieš „Šiaulių“ puolimo mašiną, tačiau Vidurio Lietuvos komanda su rezultatyvių puolėjų duetu Aretu Gėgžna (9 įv.) bei Evaldu Kugiu (10 įv.), taip pat turės kuo pagąsdinti varžovus.

Šeštadienis, 09.19 13:00 val., Jonavos miesto stadionas
„Jonava“ – Alytaus DFK „Dainava“

Lygos turnyrinės lentelės pirmūnai „Jonavos“ futbolininkai, turėję vargo pirmojo rato finiše, antrąjį sutinka prabangiai – net trijomis iš eilės rungtynėmis namuose. Pirmosiose net 4:1 pranokę „Panevėžys B“ komandą, jonaviečiai pademonstravo, jog užsidegimo jiems netrūksta. Apie tai kalbėjo ir antrojo rato pirmose rungtynėse pirmąjį šiame sezone visoje lygoje „hat-trick“ surinkęs „Jonavos“ žaidėjas Paulius Osauskas, įvardijęs visas laukiančias rungtynes finalais. Ne tik noro nugalėti, susitelkimo abiejose aikštės pusėse, bet ir fortūnos šypsenos reikės jonaviečiams, norint įveikti pastebimai atkutusius „Dainavos“ futbolininkus ir bent kuriam laikui išsaugoti pirmąją poziciją lygoje.

Po blankaus pirmojo rato vidurio, prie Alytaus DFK „Dainavos“ ekipos vairo stojo 31-erių italas  Fabio Mazzone, įjungęs komandoje aukštesnę pavarą. Dvejomis rezultatyviomis pergalėmis uždarę pirmojo rato batalijas, antrajame „Dainavos“ futbolininkai parodė dantis vienai lygos lyderių, Kėdainių „Nevėžio“ komandai, su kuria išsiskyrė nulinėmis lygiosiomis. Šią Pietų Lietuvos komandą, gretose turinčią net 4 U-21 rinktinės marškinėlius vilkėjusius žaidėjus, dera vertinti rimtai. Septintoje turnyrinės lentelės vietoje su 23 tšk. esantys futbolininkai ne tik trokšta, bet ir gali mesti baltą pirštinę net lygos lyderiams. Gausiai ne tik namuose, bet ir išvykose ištikimųjų „Dzūkų tankų“ palaikomi alytiškiai į Jonavą atvyksta ne paisyti autoritetų, o kovoti dėl taškų.

Tiesa, dainaviečiams galvos skausmas dar labiau padidėjo po to, kai Lukas Kochanauskas sulaukė mėnesio diskvalifikacijos ir negalės rungtyniauti iki spalio 15 dienos.

Sekmadienis, 09.20 16:00 val., Vilnius, LFF stadionas
„Vilniaus Vytis“ – Telšių „Džiugas“

Per pastarąsias trejas lygos rungtynes tris skausmingus pralaimėjimus patyrusi „Vilniaus Vyčio“ ekipa ryžtingai trokšta nutraukti pralaimėjimų seriją ir kapanotis iš penktos turnyrinės lentelės pozicijos aukštyn. Tačiau sostinės ekipai sąlygos tam ir vėl ne tokios palankios. Namuose jie susitiks su vienais lygos lyderių – Telšių „Džiugo“ komanda. Tam, kad vilniečiai turėtų galimybių iškovoti bent tašką, Algimanto Liubinsko auklėtiniams reikia užkamšyti žiojėjančias skyles gynyboje ir kokybiškiau išnaudoti susikuriamas progas puolime. Ar šias užduotis pagaliau pavyks įgyvendinti, parodys sekmadienio susitikimas.

Vieną stabiliausių žaidimų pirmajame raide demonstravęs Telšių klubas antrąjį ratą pradėjo kiek netikėtomis lygiosiomis 1:1 su FA „Šiauliais“. Turnyrinės lentelės viršuje tarp pirmos ir ketvirtos pozicijų migruojanti Telšių „Džiugo“ komanda dar tikrai nėra atsisakiusi ambicijų kovoti dėl Pirmos lygos čempionų titulo. Tam reikia kaupti taškus, o tokią progą telšiškiai bandys išnaudoti žaisdami prieš kol kas čempionate parklupusią „Vilniaus Vyčio“ komandą. Tačiau lengva nebus. Po psichologiškai išvarginusių ir fizinio kontakto nestokojusių rungtynių Šiauliuose, Vilniuje lauks sužeista, tačiau desperatiškai atsitiesti trokštanti ekipa. Telšių klubui teks parodyti visą savo galią ir čempionišką mentalitetą.

Sekmadienis, 09.20 17:00 val., Panevėžio Žemynos progimnazijos stadionas
„Panevėžys“ B – Kauno „Hegelmann Litauen“

Pirmos lygos debiutantė „Panevėžio B“ ekipa iškart pateko tarp aštuonių stipriausių čempionato komandų. Nors su 17 tšk. panevėžiečiai ir rikiuojasi pirmos grupės apačioje, iš tokios pozicijos pakilti aukščiau šansų tikrai yra. Maloniai energingu ir drąsiu žaidimu pirmajame rate nustebinęs „Panevėžys B“ čempionato pradžioje dažniau kliovėsi jaunimu, tačiau sezonui įsibėgėjant vis dažniau komandos rokiruotėje pasirodydavo ir pagrindinės „Panevėžio“ komandos žaidėja. Nenusistovėjusi bei A lygoje žaidžiančiais futbolininkais pastiprinama ekipos sudėtis gali tapti netikėtumo faktoriumi sekmadienio susitikime su Kauno „Hegelmann Litauen“ komanda. Įdomu tai, jog namuose panevėžiečiai žaidžia itin galingai – pirmajame čempionato rate per 6 susitikimus namuose pasiekė net 4 pergales ir vienas lygiąsias. Antrojo rato pirmose rungtynėse su „Jonava“ demonstruotas aršus kovingumas bei namų sienos gali sekmadienį gali pažerti netikėtumų.

Talentingais naujokais vis pasipildanti Kauno „Hegelmann Litauen“ ekipa taip pat viena tų, kurios pagrįstai svajoja apie šio sezono čempionų titulą. Kiek banguojantį žaidimą demonstruojantys kauniečiai sunkiai, tačiau renka tašką po taško, o paskutinį pralaimėjimą patyrė dar liepos 11 d. namų rungtynėse su Kėdainių „Nevėžio“ ekipa. Rezultatyvia 3:1 pergale prieš „Vilniaus Vytį“ atidarę antrą lygos ratą, Kauno futbolininkai pademonstravo pašviežėjusį, fiziškai agresyvesnį ir su dar didesniu noru kaitinamą žaidimo stilių. Pakilę į trečiąją turnyrinės lentelės poziciją, „Hegelmann Litauen“ nuo pirmaujančios „Jonavos“ atsilieka vos trimis taškais. Kauniečiai jaučia, jog susigrąžinti pirmąją lygos poziciją labai realu, todėl rungtynėse su „Panevėžiu B“ motyvacijos kovoti kiekviename aikštės centimetre dėl pergalės ir fatališkai reikšmingų taškų jiems netruks.