image desctription

Dainaviečiai išvykoje palaužė „Panevėžio“ dublerius

Lietuvos Pirmos lygos čempionate šeštadienį pergalę svečiuose iškovojo Alytaus DFK „Dainavos“ komanda. Panevėžyje rungtyniavę dainaviečiai rezultatu 2:1 palaužė A lygoje rungtyniaujančio „Panevėžio“ ekipos dublerius.

Susitikimas Panevėžio Žemynos progimnazijos aikštėje dainaviečiams prasidėjo ne pačia geriausia nata. Jau 10 minutę Martynas Matijoška buvo priverstas traukti kamuolį iš savo vartų tinklo – 0:1.

Tačiau tai buvo viską ką šeimininkams pavyko nuveikti šiose rungtynėse. Nuo 32 minutės vienu žaidėju rungtyniavę panevėžiečiai DFK „Dainavai“ visiškai atidavė kamuolio kontrolę ir buvo priversti žaisti be kamuolio.

Vos po kelių minučių alytiškis Titas Vitukynas po individualaus reido taikliai smūgiavo į oponentų vartus ir išlygino mačo rezultatą – 1:1.

Antrajame kėlinyje veiksmas vyko tik prie šeimininkų vartų. Kurdami progą po progos DFK „Dainavos“ futbolininkai 57 minutę sugebėjo persverti rezultatą savo naudai. Sumaištimi baudos aikštelėje sėkmingai pasinaudojo Ernestas Stočkūnas – 2:1!

Šturmas prie „Panevėžio“ B ekipos vartų tęsėsi iki pat rungtynių pabaigos, tačiau apmaudžiai susikurtų progų neišnaudoję dainaviečiai buvo priversti tenkintas pergale minimaliu rezultatu.

Po šios pergalės su 23 taškais alytiškiai prisivijo FA „Šiaulių“ futbolininkus, su kuriais dalijasi 6-7 vietas. Artimiausios dainaviečių rungtynės būtent ir bus su šiauliečiais – jau šį penktadienį, 19 valandą, Alytaus miesto stadione.

Iki pirmenybių pabaigos lieka 4 turai.

DFK „Dainava“ sudėtis: M. Matijoška, L. Savastas, L. Genevičius (46′ M. Vasiliauskas), E. Stočkūnas, R. Banevičius, M. Radžiukynas (86′ E. Prakapas), G. Zabita (46′ V. Kalėda), I. Baranauskas, A. Marčiukaitis (80′ G. Coscodan), O. Lukošiūnas, T. Vitukynas.
Atsarginiai: D. Kudarauskas, D. Ivanauskas, M. Golekas.