image desctription

Ką atneš „Didysis Pirmos lygos sekmadienis”?

Dauguma Pirmos lygos susitikimų šį savaitgalį vyks sekmadienį. Kovas pirmenybėse baigs apatinės turnyrinės lentelės komandos, o gali atsitikti ir taip , kad šį savaitgalį paaiškės ir visų spalvų medalių laimėtojai. Taigi, pagrindinė šio turo intriga- ar išliks intrigų turnyro finiše?

Penktadienis, 10.23, 19:00, Šiaulių miesto stadionas.
FA„Šiauliai”  – „Vilniaus Vytis“

Vienos turo rungtynės įvyks penktadienį Šiauliuose, o jose susitiks komandos, esančios 6-oje ir 7-oje lentelės vietose. Tiesa sakant, vargu ar jas pačias tos vietos tenkina, potencialo tikrai yra daugiau, tačiau ne vietoje ir ne laiku išbarstyti taškai lėmė tai, jog į medalių ir aukštesnių vietų dalybas įsiterpti nepavyko.

Kalbant apie artėjantį susitikimą, jo favoritais laikytume aikštės šeimininkus- pastaruoju metu jie demonstruoja neblogą žaidimą, antrame rate atėmė taškų iš pretendentų į medalius, gerokai apsunkindami jiems gyvenimą. Be abejo, šiauliečiai norės atsilyginti ir už minimalų pralaimėjimą pirmame rate (0:1), o tą padaryti jiems atsiveria realios galimybės.

„Vilniaus Vyčio“ žaidimas sezono pabaigoje primena važiavimą automobiliu nuleistomis padangomis – blykstelėjimų būna, atakuodami vilniečiai nėra beginkliai, visuose penkiuose susitikimuose pelnė įvarčius, tačiau į savo vartus praleidžiama gerokai per daug …

Sekmadienis, 10.25, 13:00, Jonavos miesto stadionas.
„Jonava“  – Telšių „Džiugas”

Abi ekipos praeitame ture patyrė apmaudžius pralaimėjimus, tad jų situacija lentelėje tapo sudėtingesnė. Jonaviškiai, atrodo, iškrito iš kovos dėl aukso (nebent paskutiniuose turuose fatališkai kluptų konkurentai), o „Džiugas“ tą patį gali pasakyti apie kovą dėl medalių. Maža to, prie telšiškių priartėjo „Dainava“, tad kova dėl ketvirtosios vietos aštrėja.

Dramatiškai susiklosčiusios rungtynių tarp šių komandų Telšiuose (tuomet svečiai išplėšė lygias įmušę įvartį per pridėtą rungtynių laiką) rezultatas galėtų būti neblogas dirgiklis „Džiugui“. Praeitų metų lygos nugalėtojai šiemet titulo neapgynė, tačiau kad ir praeito turo rungtynėse Kėdainiuose žaidė aktyviai ir solidžiai. Šiais metais Žemaitijos ekipą ne visuomet aplanko sportinė sėkmė, tačiau charakteris ir kovingumas lieka toks pat.

„Jonava“ tuo tarpu iš šio sezono „spaudžia“ beveik maksimumą. Gana lygi, susižaidusi komandos sudėtis – vienas iš neabejotinų ekipos privalumų, o atrodytų „ranka pasiekiami“ medaliai būtų puikus atlikto darbo įvertinimas. Bent taškas sekmadienio susitikime juos garantuotų, o pasiekus pergalę galima tikėtis dar daugiau.

Sekmadienis, 10.25, 13:00, Kaunas, LFF treniruočių centro stadionas.
Kauno „Hegelmann Litauen”  – Alytaus „Dainava“

Dar vienos rungtynės vyks Kaune ir gali būti, kad jose svečių teisėmis rungtyniausianti „Dainava“ sulauks garsesnio tribūnų palaikymo, nei šeimininkai. „Dzūkų tankai“ – rimta jėga, tačiau ar jų pagalbos užteks alytiškiams aikštėje – neaišku.

Kauniečiai atitoko po skaudaus pralaimėjimo Kėdainiuose ir įveikė kitus tiesioginius konkurentus praeitame ture. Pergalė sekmadienio rungtynėse garantuotų „Hegelmann Litauen“ sidabro medalius, o ar išliktų intriga kovoje dėl aukso priklausytų jau ne nuo kauniečių.

„Dainava“ su savais žiūrovais atsisveikino dviem įspūdingomis „išgyvenimo dramomis“, o dabar alytiškių laukia dvi sunkios išvykos. Galimybė užlipti laipteliu aukščiau nei dabar užimama 5-a vieta išlieka, o ar ji neišsisklaidys po šio turo – priklausys nuo dzūkų pasirodymo sekmadienį.

Sekmadienis, 10.25, 14:00, Panevėžys, „Žemynos“ progimnazijos stadionas.
„Panevėžys“ B  – Kėdainių „Nevėžis”

Lemiami Panevėžio ekipų ir „Nevėžio“ susitikimai Pirmos lygos sezonų sezonų pabaigose jau tampa klasika. Dar gyvi atsiminimai apie 2018 metų „auksines rungtynes“ Kėdainiuose, kiek anksčiau panašios „kautynės“ tarpusavyje baigėsi „Vilniaus Vyčio“ naudai.

Tiesa, minėtais kartais dvikovos vykdavo Kėdainiuose, o šį šeštadienį ištikimiausi „Nevėžio“ sirgaliai bildės į Aukštaitijos sostinę. Važiuos tam, kad pasveikintų ir atšvęstų su komanda pergalingą sezono pabaigą.

Bet… nesakykim „op“, neperšokus dar griovio. Taip, „Panevėžys“ B antrame rate patyrė visus pralaimėjimus ir nepelnė nei taško. Taip, Kėdainių komanda demonstruoja turbūt geriausią žaidimą ir stabiliausią sportinę formą lygoje. Tačiau Vitalijus Stankevičius ne pirmus metus futbole ir žino, kad puoštis laurais dar anksti. „Nevėžis“ – ryškus favoritas lenktynėse dėl titulo, liko du paskutiniai barjerai (o gal ir vienas), tad viskas – jų rankose!

Sekmadienis, 10.25, 14:00, Kaunas FA „Kauno Žalgiris“ stadionas.
„Kauno Žalgiris “ B  – Vilniaus „Riteriai“ B

Antrojo lygos ešelono kovos šį savaitgalį jau baigsis. Šių rungtynių šeimininkai turės puikią progą užbaigti sezoną optimistine gaida. Pergalė jose būtų trečioji iš eilės pirmenybių finiše, užtikrintų kauniečiams 12-ą vietą, o palankiai susiklosčius aplinkybėms (laimėjus Mažeikiuose BFA), komanda pakiltų dar laipteliu aukštyn. Kaip debiutiniame sezone ir jaunai komandai – ne visai blogas pasiekimas.

Vilniaus „Riteriai“ B tokį sezoną norėtų kuo greičiau pamiršti. Tiesa, rezultatai ir taškai – ne svarbiausi B komandų tikslai, o jauniems žaidėjams kiekvienos tokio lygio rungtynės – vertingos.

Sekmadienis, 10.25, 14:00, Mažeikių miesto stadionas.
Mažeikių „Atmosfera“ – Vilniaus BFA

Mažeikiuose paskutines rungtynes sužais komandos, sezono pabaigoje papildžiusios savo surinktų taškų bagažą. Vilniaus BFA tai padėjo pakilti iš lentelės dugno, mažeikiškiams gi buvo atsivėrusi galimybė ir pakovoti dėl aukštesnės vietos, bet pralaimėjimas „Minijai” ją eliminavo.

Kiekvienai ekipai sezoną smagiau užbaigti pergale- tad kai komandas neslėgs didelė įtampa bei atsakomybė, galime tikėtis atakuojančio ir įdomaus futbolo. Šeimininkų pusėje – daugiau patirties, svečių – energijos ir jaunatviškumo. Pažiūrėsime, kieno argumentai bus veiksmingesni.

Sekmadienis, 10.25, 14:00, Kretingos miesto stadionas.
Kretingos „Minija“ – Vilniaus „Žalgiris“ B

O štai Kretingoje spręsis, kas bus antrosios lentelės dalies viršuje. Gana solidžią persvarą prieš varžovus turėjęs „Žalgiris” B per antra ratą ją išbarstė. Abi komandos turi po lygiai taškų, tad pavadindami susitikimą „mažuoju finalu” suklysime nedaug.

„Minija” pastaruoju metu žaidžia itin rezultatyviai, įsižaidė komandos užsieniečiai, tad juos sustabdyti nebus lengva svečių gynybai. Savotiška intriga gali tapti ir rezultatyviausių ekipų žaidėjų – Joao Silvos ir Meinardo  Mikulėno akistata. Kol kas daugiau įvarčių yra pelnęs vilnietis, tačiau matant, kokiu tempu jį vejasi Joao, visko gali būti…