image desctription

„Dainavos“ akademija sveikina miesto valdžios priimtą tvarką dėl FŠPU

Alytaus miesto savivaldybė, įgyvendindama Švietimo įstatymo nuostatas, patvirtino ne tik neformalaus vaikų švietimo (NVŠ) krepšelį, bet ir formalųjį švietimą papildančio ugdymo (FŠPU) programas lankančių vaikų finansavimo iš savivaldybės biudžeto tvarką.

Tarybos sprendimas įsigaliojo spalio 1-ąją.

Nuo šiol Alytuje, kaip ir numatyta švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu patvirtintoje koncepcijoje, pinigai seks paskui kiekvieną mokinį ir bus pervedami į tą įstaigą kurią pasirinko pats mokinys.

Vieni pirmųjų šia naująja tvarka pasinaudojo „Futbolo akademija Dainava“ lankantys vaikai.

Alytiškiai tikisi, kad atsirandant naujiems švietimo paslaugų teikėjams mieste, gerėja šių paslaugų kokybė, atsiranda didesnė programų ir ugdymo metodų įvairovė, didėja vaikų galimybė rinktis.

„Turėsime galimybes priimti daugiau vaikų, suteikti geresnes sportavimo sąlygas, samdyti daugiau specializuotų trenerių, įsigyti inventoriaus, atsiras galimybė dalyvauti aukšto sportinio meistriškumo turnyruose užsienyje“, – kalbėjo akademijos vadovas Rimas Kantaravičius.

Naujoji tvarka ne tik atveria naujas galimybes vaikams, bet mažina ir socialinę atskirtį švietimo sistemoje.

„Tai reiškia, kad kiekvienas vaikas, eidamas į bet kokią, kriterijus atitinkančią ir FŠPU programą vykdančią organizaciją, lankydamas joje užklasinius užsiėmimus, atsineš tam tikro dydžio nustatytą krepšelį. Tai padės tėvams sumažinti būrelių mokesčius ir žymiai pagerinti paslaugos kokybę“ – sakė „FA Dainava“ vadovas.