image desctription

Nesitreniruojantys dainaviečiai sėkmingai žygiuoja salės futbolo A lygoje

Šeštadienį Prienų sporto ir pramogų arenoje Alytaus DFK „Dainavos“ salės futbolo komanda sužaidė jau aštuntąsias „Optibet Futsal“ A lygos rungtynes. Daugiausiai rungtynių iš visų lygos komandų sužaidę alytiškiai per jas iškovojo keturias pergales bei patyrė keturis pralaimėjimus ir su 12 taškų rikiuojasi ketvirti.

Vakar Alytaus „Dainavos“ futbolininkai džiaugėsi pergale rezultatu 5:3 prieš ŠSPC „Radviliškio“ ekipą, vis dar liekančią be taškų.

Pirmasis rungtynių kėlinys buvo ramesnis nei antrasis, tiek iš progų, tiek iš įvarčių pusės. Visgi pirmieji tą įvartį pelnė „Dainava“, kurios gretose 6 minutę pasižymėjo Paulius Sakalis.

Dar po šešių minučių Donatas Paulauskas rezultatą išlygino, tačiau kėlinio pabaigoje Vytautas Lukša dar kartą išvedė „Dainavą“ į priekį.

Antrasis kėlinys prasidėjo praktiškai identiškai kaip pirmasis. Ir vėl po 6 minučių nuo kėlinio pradžios įvartį įmušė Paulius Sakalis tik šįkart „Radviliškis“ savu įvarčiu atsakė greičiau – jau po trijų minučių rezultatą sušvelnino Justas Gulbinas.

Praėjus dar trims minutėms Lukas Genevičius įmušė ketvirtąjį „Dainavos“ įvarti, bet „Radviliškis“ ir vėl neliko skolingas – persvarą iki minimumo sumažino Kristupas Petravičius.

„Radviliškis“ bandė rezultatą lyginti visais įmanomais būdais ir siekė iškovoti pirmąjį tašką, bet viskas galiausiai pasibaigė antru Vytauto Lukšos įvarčiu ir įtvirtinta Alytaus „Dainavos“ pergale.

Po ketvirtosios sezono pergalės dzūkai su 12 taškų rikiuojasi ketvirti. Lygoje pirmauja per 6 rungtynes 16 taškų surinkusi Jonavos „Vikingų“ ekipa.

Rezultatyviausiu Alytaus „Dainavos“ futbolininku tvirtai išlieka Vytautas Lukša, kurio sąskaitoje net 17 įvarčių.

Alytaus „Dainavos“ klubas nežino, kaip seksis pasirengti antrajai debiutinio sezono pusei salės futbolo A lygoje. Skirtingai, nei miesto krepšininkams, treniruotis Alytaus arenos salėje jiems neleidžiama. Taip pat nėra galimybių treniruočių procesą perkelti į stadiono sporto salę, kadangi tame pačiame pastate esančiame viešbutyje Alytaus miesto savivaldybė vykdo COVID-19 virusu susirgusių asmenų karantinavimą.

Kitas rungtynes dainaviečiai žais su turnyro lentelės kaimynais – Mažeikių „VIP“ futbolininkais. Mačas numatytas gruodžio 30 dieną, 19 valandą.

Praėjusių turų rezultatai:
1 turas. FK Vytis 7:4 DFK Dainava
2 turas. DFK Dainava 2:3 Akmenė
3 turas. Gargždų Pramogos 4:7 DFK Dainava
4 turas. DFK Dainava 7:3 FC Turbotransfers
5 turas. FA Šiauliai 3:1 DFK Dainava
6 turas. DFK Dainava 6:5 Panevėžys-Sportidus
7 turas. Jonavos Vikingai 6:3 DFK Dainava
8 turas: DFK Dainava 5:3 ŠSPC-Radviliškis

Turnyro lentelę ir tvarkaraštį galite rasti ČIA.