image desctription

A. Bražinskas: „Gyvenime esu ramus, tačiau aikštėje aš sužvėrėju“

Futbolo pasaulyje vyrauja stereotipas, jog vartininkai, tai tarsi kitas pasaulis. Dažnai galima pamanyti, jog vartus ginantis žaidėjas gali būti labai kovinga ir retkarčiais net sunkiai prognozuojama asmenybė, tačiau Alytaus „Dainavos“ vartininkas Arijus Bražinskas į šiuos rėmus sunkiai telpa. 

Už aikštės ribų vartininkas yra ramaus būdo, kaip pats sako, žvėris pasirodo tik stojus ginti komandos vartų. 21-erių metų alytiškis džiaugiasi, kad Dzūkijos futbolo klube gali žingsnis po žingsnio tobulėti, sunkiu darbu prisidėti prie komandos rezultatų, o po kiekvienų rungtynių visas vartų atakas aptarti su komandos draugu ir kolega – Martynu Matijoška. 

DFK „Dainavos“ vartininkas pasakoja, kad į futbolo aikštę jį atvedė kiemo draugai. 

„Į futbolo aikštę pirmąjį kartą įžengiau 6-erių metų, kuomet kiemo draugai pakvietė kartu pažaisti futbolą. Palaipsniui pajaučiau, kad ši sporto šaka man patinka ir netrukus nuėjau į treniruotes, kuriose susitikau su dvejais metais vyresniais žaidėjais. Tiesa, pirmosiose futbolo treniruotėse iš karto nestojau ginti vartų, teko pradėti nuo gynėjo pozicijos. Aplinkybė, kuri nulėmė mano atsidūrimą vartuose, tai tuometinio trenerio Petro Simanavičiaus pasiūlymas išbandyti savo jėgas vartininko pozicijoje. Nuo to laiko kiekvienąsyk stengiuosi išlaikyti sausus vartus“, – prisiminimais dalijosi A. Bražinskas. 

Alytiškis pabrėžia, jog vartininko pozicijoje reikalinga aštri reakcija ir stiprus psichologinis pasirengimas. 

„Žiūrovams kartais gali pasirodyti, jog vartininkas atlieka labai mažą darbą ir didžiąją rungtynių dalį stovi vietoje, tačiau tam visiškai prieštarauju. Tai sunkus psichologinis darbas, kadangi mes turime išlaikyti koncentraciją ir aštriai reaguoti į kiekvieną žaidėjų judesį visas 90 minučių. Treniruočių metu turime atkreipti dėmesį į daug daugiau smulkių detalių, kadangi vartuose tu esi vienas, tad mušamą įvartį taip pat turi atlaikyti vienas, kiekviena klaida gali kainuoti priešininkų pranašumą“, – sakė A. Bražinskas. 

Vartininkas džiaugiasi, kad su kitu komandos vartininku M. Matijoška turi draugišką ir tvirtą ryšį, kuris padeda siekti geresnių rezultatų. 

„Su Martynu turime labai gerą ryšį, manau, kad tarp mūsų yra sveika konkurencija, kuri privalo būti komandiniame žaidime. Kiekvieną įvartį visuomet aptariame, diskutuojame, ką galėjome geriau padaryti. Džiaugiuosi, kad puikiai sutariame, tai padeda siekti geresnių rezultatų. Ne paslaptis, jog futbolo pasaulyje pasitaiko ir priešingų situacijų, kuomet komandos vartininkai yra didžiausi priešai. Panašią patirtį ir aš turėjau kitoje komandoje, kuomet atrodė, jog esame draugai, tačiau realybė buvo visai kitokia“, – įspūdžiais dalijasi Arijus.  

„Tokiose situacijose svarbiausia nesivelti į tokius žaidimus ir mąstyti šaltu protu, kadangi tik treneris visuomet renkasi startinį vienuoliktuką ir dramos šitame reikale nepadeda“, – pridūrė jis. 

A. Bražinskas pasakoja, jog viskas pasikeičia vos tik įžengus į aikštę. 

„Gyvenime esu ramus, santūrus žmogus, tą galėtų patvirtinti ir mano šeima. Įžengus į aikštę viskas pasikeičia, pabunda žvėris, kuris nori tvirtai saugoti komandos vartus. Rungtynėse tiek man, tiek Martynui svarbiausia išlaikyti sausus vartus, atiduodame visas savo jėgas tam, kad su komanda pasiektume pergalę“, – tvirtino „Dainavos“ vartininkas A. Bražinskas. 

„Aš visuomet noriu geriausio rezultato, nors aplinkiniai, šeimos nariai džiaugiasi lygiosiomis, tačiau mano sportinis interesas kovoja dėl trijų taškų ir komandos pergalių. Manau, kad visa komanda to trokšta, todėl visuomet stengiamės siekti geriausio rezultato“, – pridūrė A. Bražinskas. 

Pašnekovas pabrėžia, kad kol kas savo geriausio atlaikyto smūgio negali išskirti. 

„Vadinami skrydžiai, kurių pagalba stengiesi atremti smūgiuojamą kamuolį, kartais atrodo įspūdingai, tačiau daugiau jų pasitaiko treniruočių metu, rungtynėse būtent tokių situacijų retai būna. Kol kas manau, kad geriausio savo karjeros save’o nesu turėjęs, tačiau jis tikrai bus. Su kiekvienomis rungtynėmis mažais žingsniais stengiuosi kilti į viršų, būtent tokį rėžimą ir noriu išlaikyti“, – pasakojo vartininkas.  

Dainavietis A. Bražinskas užtikrintai teigia, jog artėjančiai kovai komanda yra puikiai nusiteikusi. 

„Mes stengsimės, kaip ir visuomet, norime nugalėti ir su komanda į Alytų parvežti pergalę, kuri nudžiugins ne tik mus, bet ir pačius aistringiausius sirgalius, kurių palaikymas mums be galo svarbus!“, – teigė. A. Bražinskas.

•••

Dainaviečiai 6-ajame Optibet A lygos“ ture į kovą su „Panevėžio“ ekipa stos jau šį penktadienį. Mačo pradžia – 18 valandą. Tiesioginę rungtynių transliaciją galėsite stebėti TV6 kanalu.