image desctription

Turo varžovas: taškų dar nepraradusi „Panevėžio“ ekipa

Jau šį penktadienį Alytaus „Dainavos“ komandos lauks akistata su LFF Supertaurėje triumfavusiais „Panevėžio“ futbolininkais. Dainaviečiai svečių komandą priims Marijampolės „Hikvision“ arenos manieže, kuriame lauks įnirtinga kova. 

Praėjusį „Panevėžio“ sezoną galima vertinti dvejopai – A lygoje per 20 turų panevėžiečiams pavyko pasiekti vos dvi pergales, šešiskart buvo sužaista lygiosiomis bei patirta 12 pralaimėjimų. Aukštaičiai kartu su Vilniaus „Riteriais“ 2020 metų sezone rikiavosi turnyro lentelės apačioje.

Tačiau panevėžiečiai į klubo metraštį įrašė ir neeilinį pasiekimą – praėjusių metų spalio pabaigoje „Panevėžys“ po baudinių serijos LFF Taurės turnyro finale įveikė Marijampolės „Sūduvą“ ir iškovojo teisę šiemet žaisti UEFA Europos konferencijų lygos atrankoje.

Šie metai „Panevėžio“ ekipai kol kas klostosi labai sėkmingai – per tris sužaistus turus visose dvikovose buvo iškovotos pergalės ir surinkti 9 taškai. Aukštaičiai rezultatu 1:0 įveikė „Sūduvos“ vienuolikę, 1:0 – „Džiugo“ ekipą, o paskutinėse rungtynėse „Panevėžio“ vienuolikė pranokdami Gargždų „Bangą“ aikštę paliko rezultatu 4:2. 

Aukštaitijos sostinės komanda yra patyrusi ir sudėtyje pasižymi universaliais legionierieriais. Saugų ir puolėjų grandis „Panevėžio“ ekipoje yra viena pavojingiausių šių metų „Optibet A lygoje“. Vienas žymiausių vardų Panevėžio komandoje – Tautvydas Eliošius, kuris yra ir Lietuvos vyrų futbolo rinktinės narys.

Praėjusiame A lygos ture panevėžiečiai nerungtyniavo, kadangi žaidė LFF Supertaurės finalo rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“, kuriose po sėkmingos 11 metrų baudinių serijos jį įveikė rezultatu 3:2 (2:2) ir užlipo ant nugalėtojų pakylos.

Ypač ryškiai finale sužibėjo „Panevėžio“ legionierius iš Brazilijos Elivelto, kuris pasižymėjo išlyginamuoju įvarčiu į Vilniaus „Žalgirio“ vartus ir tapo naudingiausiu finalo žaidėju. Aukštaičių sudėtyje įsitvirtinęs ir puikiai Alytaus futbolo gerbėjams pažįstamas kolumbietis Sebastianas Vasquezas.  

Pastarasis 2018 metais atvykęs į Lietuvą atstovavo būtent DFK „Dainavos“ ekipai. Puolėjas Pirmos lygos pirmenybėse įmušė 17 įvarčių, o žaisdamas LFF taurės turnyre per ketverias rungtynes pasižymėjo net 11 taiklių smūgių į varžovų vartus. Po puikaus sezono Alytaus „Dainavoje“ futbolininkas persikėlė į A lygą ir sustiprino „Panevėžio“ komandą. 

Aukštaitijos ekipą į pergales veda patyręs futbolo strategas iš Portugalijos Joao Luís Martinsas, kuris panevėžiečius treniruoja jau antrus metus iš eilės. 

Tuo tarpu alytiškiai būsimose rungtynėse sieks pirmosios sezono pergalės – šiuo metu Dzūkijos futbolo klubas „Optibet A lygos“ turnyro lentelėje rikiuojasi devintas.

Po trečiadienį atliktos medicininės apžiūros paaiškėjo, jog penktadienį aikštėje vis dar neišvysime japono Shuno Maetos bei atsinaujinančios traumos padarinių kamuojamo Lino Savasto. Taip pat nėra aišku ir dėl traumą besigydančio Pauliaus Golubicko, kurio likimas paaiškės prieš pat rungtynes.

•••

Penktadienio rungtynių tarp Alytaus DFK „Dainavos“ ir „Panevėžio“ transliaciją nuo 18 valandos stebėkite TV6 kanalu.

Prieš kiekvieną „Optibet“ A lygos turą kviečiame išbandyti savo jėgas DFK „Dainavos“ pristatytame „Fantasy“ žaidime, kurį rasite čia.