image desctription

Alytaus „Dainavos“ trenerių štabą papildė portugalas Matthew Silva

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ trenerių štabą papildė dar vienu nariu. Naujuoju Tomo Ražanausko asistentu ir DFK „Dainavos“ B ekipos treneriu tapo 29 metų strategas iš Portugalijos Matthew Moss Silva. 

2019-aisiais dėl įvairių traumų profesionalaus futbolininko karjerą baigti turėjęs M. Silva – daugiausiai žinomas Portugalijos futbolo aistruoliams. Buvęs futbolininkas žaidybinę patirtį sukaupė atstovaudamas „Anagennisi Epanomi“ (Graikija), „Whitehawk FC“ (Anglija), „SV Elversberg“ (Vokietija) bei „S.C Farense“ (Portugalija) klubams.

Algarvės regione gimęs ir augęs M. Silva jau spėjo įgyti patirties ir trenerio rolėje. Priverstas baigti nesusiklosčiusią futbolininko karjerą, portugalas savo gimtojoje šalyje tapo vyriausiojo trenerio asistentu „Olhanense“ ekipoje, o vėliau stojo už „Almancilense“ bei „Armacenenses“ ekipų vairo.

Portugalo debiutas už B ekipos vairo įvyks jau šiandien – DFK „Dainavos“ dublerių ekipa sostinėje mes iššūkį FM „Ateities“ futbolininkams.

Tuo tarpu artimiausios pagrindinės komandos rungtynės įvyks jau šį penktadienį. 11-ajame „Optibet A lygos“ ture Tomo Ražanausko auklėtiniai išvykoje susitiks su Vilniaus „Žalgirio“ ekipa. Rungtynių LFF stadione pradžia – 18 valandą.

Asmeninio archyvo nuotr.