image desctription

DFK „Dainavą“ sustiprino A. Kyeremeh ir J. Silva

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ turi dar du naujokus – ekipą papildė saugas iš Ganos Alexas Kyeremeh ir gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis portugalas Joshua Silva.

25-erių metų A. Kyeremeh jau yra pažįstamas Lietuvos futbolo gerbėjams. 2019–ųjų metų sezono antroje pusėje futbolininkas prisijungė prie „Vilniaus Vyčio“ bei iš karto tapo vienu komandos lyderių. Debiutiniame sezone saugas pelnė 7 įvarčius.

Vėliau A. Kyeremeh persikėlė į Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ir padėjo ekipai iškovoti kelialapį į aukščiausiąją Lietuvos futbolo lygą.

Po sėkmingo pasirodymo LFF I lygoje A. Kyeremeh prisijungė prie kitų A lygos debiutantų – Kėdainių „Nevėžio“, kur taip pat buvo vienas pastebimiausių futbolininkų aikštėje bei pelnė įvartį į Alytaus „Dainavos“ vartus pirmosiose šio sezono A lygos rungtynėse.

30-ies metų J. Silva karjerą pradėjo Oljauno S.C. „Olhanense“ komandoje, tuo metu rungtyniavusioje aukščiausioje šalies lygoje. Vėliau futbolininkas buvo skolinamas žemesnių lygų ekipoms.

2014-aisiais gynėjas pradėjo legionieriaus karjerą bei prisijungė prie Bydgoščiaus „Zawisza“, kuriame nukeliavo iki antrojo UEFA Europos lygos atrankos etapo.

Po karjeros etapo Lenkijoje tvirtai sudėtas 192 cm gynėjas rungtyniavo FK „Bodø/Glimt“, FC „Viktoria 1889 Berlin“, BFC „Dynamo“ ir S.C. „Olhanense“ . Pastarasis klubas ir buvo paskutiniąja futbolininko stotele prieš atvykstant į Alytaus „Dainavą“.

Tikimasi, jog naujųjų futbolininkų debiutą DFK „Dainavos“ sirgaliai galės išvysti jau artimiausiose rungtynėse šį pirmadienį, kuomet į Alytų atvyks Vilniaus „Riteriai“. Rungtynių pradžia – 20 valandą. Bilietus įsigyti galite ČIA.