image desctription

Savaitės apžvalga: netikėti rezultatai ir aistruolių šventė Alytuje

Savaitės apžvalga: netikėti rezultatai ir aistruolių šventė Alytuje

Elvio Žaldario nuotr.

Praėjusią savaitę „Optibet A lygoje“ netrūko labai netikėtų rezultatų.

Švytuoklė. „Panevėžys“ praėjusią savaitę sužaidė dvejas labai skirtingas rungtynes. Panevėžiečiai namuose net 4:0 sutriuškino turnyro lentelės kaimyną „Kauno Žalgirį“, o vėliau 0:2 pelnytai turėjo pripažinti Vilniaus „Riterių“ pranašumą.

Patirta nesėkmė sekmadienį neleido „Panevėžiui“ atitrūkti nuo kauniečių bei priartėti prie suklupusios Marijampolės „Sūduvos“.

Debiutas. Po beveik septynerių metų pertraukos į „Optibet A lygą“ sugrįžęs Edvinas Girdvainis debiutavo „Kauno Žalgiryje“, tačiau savo pirmąjį pasirodymą su naujosios komandos marškinėliais tikrai norės pamiršti.

Panevėžyje žalgiriečiai patyrė didžiausią pastarųjų metų pralaimėjimą Lietuvos čempionate.

Bendrapavardžiai. Dviejų futbolo specialistų iš Portugalijos akistatoje savo pranašumą įrodė Miguelis Moreira, kuris su „Riteriais“ ketvirtuoju bandymu atsidarė pergalių sąskaitą.

Antrą įvartį pergalingame mače sukūrė du Paulauskai – Gytis asistavo Valdui, kuris pelnė trečią savo įvartį, leisdamas komandos draugui džiaugtis trečiu rezultatyviu perdavimu.

Netikėtumas. „Sūduvos“ laimėjimų serija baigėsi ties skaičiumi „keturi“ – savo sirgalių akivaizdoje rezultatu 1:2 buvo pralaimėta Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ komandai.

Mačą papuošė įspūdingas Jordano N’Kololo įvartis, kuris smūgiu „žirklėmis“ buvo pelnytas per teisėjo pridėtą laiką bei pretenduoja tapti gražiausiu šiemet.

Atitrūko. Rezultatyviausias čempionato žaidėjas Nauris Petkevičius nutraukė ketverių „sausų“ rungtynių seriją ir pelnė pirmą įvartį nuo liepos 23-iosios.

Šiuo metu „Hegelmann Litauen“ komandos atstovo kraityje per 24-erias sužaistas rungtynes yra jau 12 taiklių smūgių bei 3 rezultatyvūs perdavimai.

Benefisas. Gargždų „Bangos“ strategas Davidas Afonso į starto sudėtį dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu“ metė puolėją Darių Zubauską, kuris treneriui už pasitikėjimą atsidėkojo geriausiomis savo karjeros rungtynėmis.

D. Zubauskas išsiskyrė dubliu, o iš viso yra pelnęs 3 įvarčius – visi jie buvo įmušti rungtyniaujant prieš „Nevėžį“.

Keitimai. Kėdainių komanda pralaimėjo jau net šeštą kartą iš eilės ir visuose nesėkminguose mačuose nepelnė nė vieno įvarčio. „Nevėžio“ vairininkas po itin prasto pirmo kėlinio atliko net 3 keitimus ir pridūrė, kad paskutinėje sezono stadijoje gali daugiau verstis jaunesniais žaidėjais.

Sirgaliai. Sekmadienio akistatoje, kurioje susidūrė Alytaus DFK „Dainava“ bei Vilniaus „Žalgiris“, buvo pasiektas šio sezono lankomumo rekordas – stadione dvikovą stebėjo 1200 žiūrovų.

Aistruoliai matė rezultatyvią kovą, skaudžią Kazeemo Aderounmu traumą ir 20-mečio jubiliejų atšventusios „Dzūkų tankų“ sirgalių grupės paruoštas fejerverkų salves.

Alytiškis. „Žalgiris“ nugalėjo 4:2, nors du sykius atsiliko bei turėjo nemažai vargo klampioje aikštėje. Prie čempionų pergalės svariai prisidėjo iš Alytaus kilęs 18-metis Gustas Jarusevičius.

18-metis žalgirietis atliko rezultatyvų perdavimą, o mačo pabaigoje įtvirtino komandos pergalę stipriu smūgiu į tolimąjį vartų kampą. G. Jarusevičius per trejas pastarąsias rungtynes yra pelnęs jau 2 įvarčius.