image desctription

Po atkaklios kovos namuose pralaimėta „Sūduvai“

Alytaus „Dainavos“ ftubolininkai penktadienį namuose priėmė Lietuvos vicečempionę – Marijampolės „Sūduvą“. Daug jėgų pareikaluvusiose rungtynėse dainaviečiams teko pripažinti svečių pranašumą rezultatu 1:2 (0:2).

Šią savaitę Lietuvos vicečempionai savo sudėtį pasipildė legendiniu Japonijos futbolininku Keisuke Honda, tačiau žaidėjo buvo nuspręsta neregistruoti dvikovai Dzūkijos sostinėje.

„Sūduva“ nuo dvikovos pradžios primetė varžovams savąjį žaidimą ir jau devintą minutę išsiveržė į priekį. Po Jevgeno Jefremovo perdavimo iš dešiniojo krašto, X. Auzmendi baudos aikštelėje pranoko jį supusius žaidėjus ir smeigė tikslų smūgį galva.

Po įmušto įvarčio svečiai išlaikė didesnę kamuolio kontrolę, bet „Dainava“ nesiruošė sudėti ginklų ir užsidaryti savo baudos aikštelėje. Visgi jų atakos dažnai nutrūkdavo šalia baudos aikštelės arba atlikus netikslius tolimus perdavimus.

Victoro Basadre auklėtiniai visgi buvo kokybiškesni savo atakose ir 43 minutę padvigubino pranašumą. Šį kartą ir vėl sužibėjo X. Auzmendi, kuris dar kartą sėkmingai sužaidė „antrajame aukšte“ ir iš baudos aikštelės vidurio galva nukreipė kamuolį į dešinį vartų kampą.

Po pertraukos „Dainava“ stengėsi atrasti galimybes sušvelninti rezultatą. 59 minutę jie neišnaudojo puikios progos, kai netoli dešiniojo virpsto nieko netrukdomas Jevgenijus Terzis smūgiavo į vartus, bet „Sūduvą“ nuo nemalonumų išgelbėjo Ivanas Kardumas.

Svečiai alytiškius dažniau testavo tolimais šūviais – Serge‘as Nyuiadzi ir Giedrius Matulevičius ambicingai smūgiavo į vartus, bet nesėkmingai. Tuo tarpu 78 minutę kilo bene didžiausias gaisras prie „Sūduvos“ vartų. Po pakelto kampinio, Akimo Sairineno smūgį iš kelių metrų atrėmė I. Kardumas, o atšokusį kamuolį Deivydas Matulevičius pataikė į skersinį.

Jau per pridėtą laiką D. Matulevičius sugebėjo atgaivinti intrigą ir tolimu šūviu sušvelnino atsilikimą. Tačiau pagirtiną spaudimą pademonstravusiai Tomo Ražanausko treniruojamai komandai išplėšti lygiųjų nepavyko.

Alytaus „Dainava“ su 26 taškais rikiuojasi aštunta. Kitas rungtynes dainaviečiai žais po savaitės, penktadienį, išvykoje prieš „Panevėžio“ vienuolikę.