image desctription

„Dainava“ sudarė sutartį su patyrusiu saugu iš Ukrainos

Alytaus „Dainava“ pasirašė sutartį su 28 metų saugu iš Ukrainos Artiomu Radčenka. Tiesa, žaidėjas A lygoje nebus naujokas, praėjusį sezoną jis praleido „Jonavos“ klube.

Klubo vadovas Rimas Kantaravičius džiaugėsi, kad į savo gretas pavyko prisivilioti šį žaidėją, kadangi jį savo gretose matyti norėjo keli klubai.

Naujojo dainaviečio įgūdžius aikštelėje gyrė ir klubo vyr. treneris Sergejus Kuznecovas, kuris Artiomą Radčenką pažįsta dar nuo darbo Ukrainoje laikų.

„Artiomas buvo laikomas savo kartos vienu perspektyviausiu žaidėju. Jau sezoną praleido A lygoje, „Jonavos“ klube jis buvo lyderis. Jis jau patyręs, tad suteiks mums kokybės, ypač centre, ramybės aikštėje. Taip pat aikštėje gerai mato komandos draugus, ką įrodė jau ir draugiškose rungtynėse, kai po jo perdavimo pelnėme įvartį,“ – apie naują savo auklėtinį kalbėjo Sergejus Kuznecovas.

Klubo vadovas Žydrūnas Lukošiūnas ir Artiomas Radčenka

Profesionalo karjerą Artiomas Radčenka pradėjo 2011 m. atstovaudamas Ukrainos Charkivo „FC Metalist“ klubui. Daugiausia per savo karjerą žaidė Ukrainoje, bet yra atstovavęs ir Kroatijos, Baltarusijos, Latvijos aukščiausiose lygose žaidusiems klubams.