image desctription

Po atkaklios kovos patirtas pralaimėjimas prieš čempionus

Du su puse tūkstančio. Tiek žiūrovų į Alytaus miesto stadioną sutraukė pirmosios „Dainavos“ namų rungtynės prie savų fanų Alytuje. Futbolas grįžo namo! Julijos Elžbietos Grigaliūtės atliekamu Lietuvos Respublikos himnu ir garsiu „Dzūkų tankų“ palaikymu – taip prasidėjo 9 dainaviečių turas.

Gausus fanų palaikymas dainaviečius neabejotinai pastūmėjo kovai, bet praėjusio sezono čempionai buvo stipresni. 9 turo „Optibet A lygos“ rungtynės „Dainava“ 0:2 (0:1) turėjo pripažinti Vilniaus „Žalgirio“ pranašumą.

Pirmoje pusėje pirmieji pavojingą epizodą susikūrė varžovai, bet „Dainavos“ vartų sargas Vincentas Šarkauskas puikiai apgynė savo vartus.

35 pirmo kėlinio minutę dainavietis Stanislavas Sorokinas atliko puikų smūgį į varžovų vartų plotą, deja, bet nuginkluoti varžovų vartininko nepavyko.

Jau besibaigiant pirmam kėliniui varžovai pasiuntė kamuolį į vartus ir išėjo į pertrauką esant rezultatui 0:1.

Savo progą pelnyti įvartį antrame kėlinyje turėjo ir „Dainavos“ komanda. 68 minutę net du varžovus puikiai suklaidinęs Artiom Baftalovskij pritrūko tikslumo ir jo smūgiuotas kamuolys tikslo nepasiekė.

77-ąją minutę varžovai pelnė įvartį ir šventė pergalę rezultatu 0:2.

Po 9-ojo Alytaus „Dainava“ su 10 taškų užima šeštą vietą.

Artimiausios „Dainavos“ rungtynės vyks vėl namuose. Šį sekmadienį, balandžio 23 d., 15 val. Alytaus miesto stadione dainaviečiai susitiks su Kauno rajono „Hegelmann“ komanda.

Nuotr. Dominykas Sidaras.