image desctription

Antroje susitikimo pusėje varžovų vartus šturmavusiems dainaviečiams pasižymėti nepavyko

14 turo išvykos rungtynėse dainaviečiams varžovų aikštėje pergalės iškovoti nepavyko. Dariaus ir Girėno stadione vykusiose rungtynėse rezultatu 1:0 (1:0) DFK „Dainava“ turėjo pripažinti Kauno „Žalgirio“ pranašumą.

Rungtynes aktyviau pradėjo kauniečiai. Airidas Mickevičius dainaviečių vartus gelbėjo jau 16 susitikimo minutę, kai varžovai atliko smūgį į vartus. Vis tik 30 rungtynių minutę „Žalgirio“ komanda pasiuntė kamuolį į dainaviečių vartus. Taiklų smūgį atliko Xabi Auzmendi.

Pirmo kėlinio pabaigoje Artiomas Baftalovskis turėjo galimybę išlyginti rezultatą, bet iš toli smūgiuotas kamuolys skriejo virš varžovų vartų.

Po pertraukos grįžę „Dainavos“ futbolininkai antrąją susitikimo pusę pradėjo aktyviai ir prie varžovų vartų kūrė pavojingas progas vieną po kitos. Dainavietis Peteris Ademo stipriu smūgiu drebino „Žalgiriečių“ vartų virpstą, bet kamuolys į vartus nekrito. Po kelių minučių standartinės situacijos metu pavojingą smūgį atliko Ode Abdullahi.

Dar vieną puikią progą lyginti rezultatą turėjo Artemas Radčenko, bet jo smūgį atrėmė žalgiriečių vartininkas. Tiesa prie atšokusio kamuolio pirmasis suskubo Matheusas Araujo, bet pastarojo smūgiuotas kamuolys skriejo greta virpsto.

Po 14 turų „Dainavosׅ“ futbolininkai išlieka su 17 taškų ir turnyrinėje lentelėje užima šeštąją vietą. Artimiausias rungtynes dainaviečiai žais gegužės 27 dieną Šiauliuose su vietos „Šiaulių“ komanda.

Nuotr. Dominykas Sidaras.