image desctription

23-asis turas. Metas kilti aukštyn

Rytoj Lietuvos miestų ir miestelių stadionuose startuos jau 23-asis LFF Pirmosios lygos turas. Plačiau apie artėjančias dvikovas – Naglio Miknevičiaus parengtame anonse.

Penktadienis, 09.02, 19:00, Kauno S.Dariaus ir S.Girėno SC stadionas.

Kauno „Hegelmann Litauen” – Radviliškio „Lokomotyvas”

Turas startuos penktadienio vakarą rungtynėmis Kaune, kur ženkliai „atsigavusi” antrajame rate „Hegelamann Litauen” ekipa bandys pratęsti sėkmingų rungtynių seriją. Nors kauniečiai žais su nedaug taškų turinčiu Radviliškio „Lokomotyvu”, prisiminus pirmojo rato komandų tarpusavio dvikovą, lengva neturėtų būti. Radviliškyje svečiai išsigelbėjo paskutinėmis rungtynių minutėmis, sugebėję išlyginti rezultatą. Be to, praeito turo rungtynės kainavo kauniečiams ne taip ir mažai – du kartus „Hegelamann Litauen” žaidėjai išvydo prieš save raudonas korteles, tad aišku, kad nei Edg. Kloniūnas, nei D.Levišauskas rungtynėse prieš „Lokomotyvą” nedalyvaus. Gynyboje teks „kamšyti” skyles, o tuo gali pasinaudoti Radviliškio komandos atakų „husarai” – praeitame ture sudraskę kitos Kauno komandos – FBK „Kaunas” gynybą į skutelius.

Penktadienis, 09.02, 20:00, Gargždų stadionas

Gargždų „Banga” –  „Šilutė”

Revanšo laikas atėjo. Manau, „Bangos” futbolininkai neužmiršo „šalto dušo” Šilutėje, kai vietoj planuotų trijų taškų iš pamario teko grįžti su apskrita „baranka”. Tei trys taškai ganėtinai brangūs – būtent toks atstumas dabar skiria „Bangą” nuo medalių podiumo. „Šilutei” rugsėjis gali tapti lemiamu mūšje dėl išlikimo, persvarą prieš konkurentus pamario komanda turi, bet nepapildžius laiku taškų bagažo ji gali ištirpti. Visgi svarbesnės „Šilutei” yra sekančio turo rungtynės prieš tiesioginius konkurentus, gali būti, kad Gargžduose išvysime ir kiek pakitusią ekipos sudėtį. Tuo tarpu „oranžinė” Gargždų futbolo sirgalių armija laukia pergalės ir netgi triuškinimo, idant būtų „nuplauta” pirmojo rato nesėkmė.

Šeštadienis, 09.03, 13:00, Kazlų Rūdos stadionas.

Kazlų Rūdos „Šilas”  –  „Panevėžys”

Pagaliau. Šiuo vienu žodžiu turbūt galima būtų apibūdinti Kazlų Rūdos sirgalių ir komandos jausmus. Po ilgos ilgos pertraukos Pirma lyga grįžta Kazlų Rūdon. Pagerėjusi aikštės kokybė, akivaizdūs postūmiai infrastruktūroje leidžia tikėtis daug smagių ir gražių futbolo akimirkų. Šeštadienį lyderių susitikime galime tikėtis ir žiūrovų anšlago, juolab ,kad ir klubas ruošia ateinantiems žiūrovams siurprizų. Šventinę nuotaiką manau palaikys ir futbolo spektaklio dalyviai – rungynės tarp „Šilo” ir „Panevėžio” pelnytai laikomos vienomis iš centrinių šiame ture. Tuo labiau, jog Aukštaitijos sostinės atstovai yra vieni iš nedaugelio, atėmę taškus iš lyderių ir nepraleidę nė vieno įvarčio nuo jų. Panevėžiečiai „užuodžia” medalius ir tai suteikia šeštadienio dvikovai Kazlų Rūdoje papildomos intrigos.

Šeštadienis, 09.03, 16:00, Kretingos stadionas.

Kretingos „Minija”  –  Kėdainių „Nevėžis”

Medalių lentynėse dalyvauja ir kėdainiečiai. Visiškai neblogą  taškų laimikį sunkioje trijų rungtynių atkarpoje prieš tiesioginius konkurentus surinkę kėdainiečiai  gali padidinti greitį ir spurtuoti, – sekančiuose turuose „Nevėžis” žais su lentelės apačioje esančiomis komandomis. Nors ateinančias ketverias rungtynes kėdainiečiai žais išvykose, šiemet jie pasižymi unikalia savybe – svečiuose nepralaimi (3 pergalės, 5 lygiosios). Tad Kretingos ekipos laukia sunki kova, kurioje šeimininkai tikrai nebus laikomi favoritais. „Minija” po pirmenybių pertraukos rodė gyvybės ženklus, bet pastaroji keturių pralaimėjimų serija per daug pagrindo optimizmui nesuteikia.

Šeštadienis, 09.03, 18:00, Alytaus stadionas.

Alytaus DFK„Dainava”  –  Kelmės „Kražantė”

Alytuje publika irgi tikėsis pergalės. Ji leistų „Dainavai” kabintis į kiek priekin pabėgusių konkurentų nugaras, o sėkmingai susiklosčius aplinkybėms alytiškiai dar gali padrumsti ramybę ir kovojantiems dėl medalių. Prie komandos vairo stojus Dariui Gvildžiui bei prisijungus kitiems „desantininkamsi” iš Kauno, „Dainava” stabiliai renka taškus ir priartėjo prie „karštosios” lentelės zonos, kur kiekviena pergalė ar gali kilstelti , o praliamėjimas – nusmukdyti keliomis vietomis. “Kražantė” po pertraukos žaidžia 2 rungtynių ciklais – 2 pralaimėjimai, 2 pergalės, vėl 2 pralaimėjimai. Kaip ir būtų eilė pergalėms, bet šįkart tai padaryti bus sunku – Alytaus komanda savame stadione žaidžia kovingai.

Sekmadienis, 09.04, 15:00, Trakų stadionas.

„Trakai B” – „Palanga”

„Trakų” jaunimas vėl turės progą laikyti egzaminą prieš vieną solidžiausiai žaidžiančių lygos ekipų. Ir nors sekmadienį dauguma Lietuvos futbolo gerbėjų lauks nacionalinės rinktinės starto naujojoje PČ atrankoje, rungtynės, vyksiančios Trakuose taip pat vertos dėmesio. Šeimininkų nespaus didelė atsakomybė, turnyrinė situacija pakankamai rami, ir tai gali tapti jų privalumu šiame susitikime. Tuo tarpu „Palangai” pergalės reikalingos – paskutiniuose dvejuose turuose jie stabtelėjo, dukart sužaista lygiosiomis, tad persekiotojai priartėjo iki  vienos pergalės nuotolio. Pajūrio ekipos laukia labai sunkus pirmenybių finišas, tad gerai būtų iki jo papildyti savo taškų aruodą.

Naglis Miknevičius

1 win