image desctription

S. Shaban: „Ši komanda gali didžiuotis savo fanais“

Dzūkijos futbolo klubą „Dainava“ šį mėnesį sustiprinęs britas Sam Shaban išpildė savo svajonę – pradėjo profesionalaus futbolininko karjerą. Sezono atidarymo rungtynėse prieš vicečempionę „Palangos“ ekipą puolėjas ne tik oficialiai debiutavo startinėje sudėtyje, bet ir pelnė pirmąjį sezono įvartį.

„Tai, ką padarėme šeštadienio rungtynėse su praėjusio sezono vicečempionais  puikus pasiekimas. Mes buvome geresnė komanda ir nusipelnėme laimėti. Anksti pradėjome pasiruošimą sezonui, treniravomės labai intensyviai ir tapome puikiu kolektyvu. Tai yra labai svarbu, jeigu norime iškovoti kelialapį į A lygą. Pasikartosiu, sužaidėme tikrai geras rungtynes ir, manau, jog su laiku tapsime tik dar geresni ir stipresni“, – pasiektu rezultatu džiaugėsi pirmojo sezono įvarčio autorius S. Shaban.

Visą savo karjerą žaidėjas praleido Didžiojoje Britanijoje, kur rungtyniavo įvairiuose šios šalies žemesnių divizionų futbolo klubuose. Daug palaikymo iš artimųjų ir draugų sulaukiantis futbolininkas džiaugiasi, jog yra būtent Alytuje ir gali padėti komandai siekti kuo aukštesnių tikslų.

„Lietuvos futbolo Pirmosios lygos pajėgumas yra labai panašus į žemesnių Anglijos divizionų, kuriuose rungtyniavau iki šiol. Man tai pirmas profesionalus kontraktas. Visada svajojau žaisti futbolą profesionaliai  džiugu, jog ši svajonė išsipildė. Pelnyti įvartį tokiose rungtynėse ir padėti komandai startuoti pergalingai  nuostabus jausmas. Esu laimingas, jog galiu padėti šiai komandai siekti pergalių bei daryti viską, jog patektumėme į aukščiausią Lietuvos futbolo divizioną. Kalbant apie patį miestą  gyvenimas Alytuje yra pakankamai ramus. Miestas nėra didelis, tačiau mėgaujuosi būdamas čia. Kai pirmą kartą atvykau buvo labai šalta, tačiau dabar oras tampa vis geresnis.“, – įspūdžiais pasidalino puolėjas.

Pirmosiose rungtynėse S. Shaban išvydo ir tai, ko atvykdamas į Lietuvą greičiausiai nesitikėjo pamatyti  puikų komandos palaikymą.

„Ši komanda gali didžiuotis fanais, kuriuos turi. Ištikimiausi komandos gerbėjai yra labai atsidavę ir garsūs. Nepameluosiu sakydamas, jog jie yra komandos 12-asis žaidėjas“, – „Dzūkų Tankų“ kuriama atmosfera džiaugėsi legionierius.

Debiutinis S. Shaban įvartis nuo 3:35 min: