image desctription

I. Tsyvilko: „Žaidžiame dėl sirgalių“

Dzūkijos futbolo klubą „Dainava“ šį sezoną sustiprino gynėjas iš kaimyninės Baltarusijos Ilya Tsyvilko. Daugiausiai prie to prisidėjo Kazlų Rūdos „Šilo“ griūtis, kadangi su šia komanda baltarusis ruošėsi artėjančioms A lygos pirmenybėms. Per karjerą Lietuvoje žaidėjas atstovavo tik Suvalkijos ekipoms, tad Dzūkijoje futbolininkas išvydo ir šį tą naujo.

„Apskritai, Dzūkija – labai gražus kraštas. Daug žalumos, parkų, miškų. Kadangi gyvenu Marijampolėje, daug pasakyti apie žmones, gyvenančius Alytuje, negaliu. Džiugina tai, jog Alytus turi puikų stadioną ir dar puikesnius sirgalius. Būtent jie yra didžiausia klubo dalis, neapsakomai smagu juos matyti bei girdėti. Žaidžiame dėl jų, ačiū jiems!“, – pirmosiomis mintimis apie naują karjeros stotelę dalinosi futbolininkas.

I. Tsyvilko prie dainaviečių prisijungė visiškai netikėtai – tuomet, kai komanda jau buvo praktiškai sukomplektuota. Labiausiai prie to prisidėjo Kazlų Rūdos „Šilo“ griūtis. Futbolininko teigimu, viskas komandoje atrodė tvarkingai ir gražiai, tad klubo pasitraukimas iš A lygos pirmenybių buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus.

„Skaudu, jog taip atsitiko, buvo įdėta daug darbo ir pastangų. Sezoną planavau kitaip, tačiau įvyko kaip įvyko. Toks jau gyvenimas, tad reikia nenuleisti rankų ir eiti toliau. Po „Šilo“ griūties nebuvo daug laiko važinėti į peržiūras, o komandos, kurioms skambinau, jau buvo pilnai sukomplektuotos. Tuomet sulaukiau „Dainavos“ trenerio Dariaus Gvildžio skambučio, pakalbėjome, ir, ilgai nedvejojęs, nusprendžiau padėti „Dainavai“. Tai labai aukšto lygio treneris, su kuriuo man patinka ir norisi dirbti“, – apie pasiūlymą žaisti Alytuje pasakojo I. Tsyvilko.

Sezoną DFK futbolininkai pradėjo galingai ir po pirmųjų keturių turų žengia pirmoje turnyro lentelės vietoje. Šiam „Dainavos“ naujokui – tai ne naujiena, tačiau, pasak gynėjas, išvadas daryti dar gerokai per anksti.

„Žinoma, svarbiausia, rezultatas. Esame lentelės viršuje, bet kol kas tai nieko nereiškia. Tik po pirmojo rato bus galima pasakyti kažką daugiau. Laukia daug svarbių rungtynių ir mes esame tam pasiruošę! Turime gerą kolektyvą, kovojame vienas už kitą. Tai, jog nebus lengva, įrodė ir praėjusios rungtynės prieš Klaipėdos „Koralą“. Tai nebloga, kovinga komanda, rungtynės tikrai nebuvo lengvos. Tokių komandų Pirmoje lygoje yra daug. Jeigu reikėtų nuspėti penkias komandas, kurios sezoną baigs turnyro lentelės viršuje, savo balsą atiduočiau mums, „Palangai“, „Nevėžiui“, „Panevėžiui“ ir gargždiškiams.“, – dabartinę situaciją lygoje apžvelgė legionierius iš Baltarusijos.

Penktasis I lygos turas startuoja jau šiandien, Kėdainiuose, kur Alytaus „Dainava“ susigrums su „Nevėžio“ futbolininkais. Būsimi Dariaus Gvildžio auklėtinių varžovai per sužaistas trejas rungtynes pelnė vos vieną įvartį – į Tauragės „Tauro“ vartus.

„Rungtynėms ruošiamės kaip visada, kovosime tik dėl pergalės. Žaidėjai, kurie gavo traumas rungtynėse Klaipėdoje, jau atsigavo. Visa laimė, jog nieko rimto nenutiko. Taip pat laukiame sugrįžtančio ir mūsų kapitono Lino Savasto, kuris jau turėtų būti registruotas šioms rungtynėms. Būsime tik dar stipresni!“, – kovingai apie artėjančias rungtynes šnekėjo „Dainavos“ gynėjas.