image desctription

DFK „Dainavos“ gynėjų grandį stiprina Kenzo Biyong

Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ vasaros perėjimų langą pasitiko su liūdesiu – komandą paliko tvirtais startinio vienuoliktuko žaidėjais buvę saugai Kler Heh ir Kyrylo Silich bei gynėjas Mantas Fridrikas. Pirmuoju naujoku šią vasarą tapo Olandijos ir Prancūzijos pilietybes turintis gynėjas Kenzo Biyong.

1997 metais Prancūzijoje gimęs K. Biyong gimtinėje neužsibuvo ir futbolininko karjerą pradėjo Olandijoje. 2015 metais atstovaudamas SV „Spakenburg-U19“ ekipai „Dainavos“ naujokas neretai treniruodavosi su pagrindine komanda. Atstovaudamas jaunimo ekipai žaidėjas buvo pastebimas, tad galiausiai atkreipė ir kitų klubų dėmesį. Sezono pabaigoje žaidėjas persikėlė į SC „NEC“ ekipą. Šioje komandoje progų pasireikšti gynėjas dažniausiai sulaukdavo tik jaunimo komandoje. Po perėjimo į „SC NEC“ gynėjo ir saugo pozicijose galintis žaisti futbolininkas iškart sulaukė susidomėjo iš suomių FC „Inter Turku“ ekipos. Aukščiausios suomių futbolo lygos klube K. Biyong taip pat neužsibuvo, kadangi norą turėti olandą išreiškė tituluočiausias šalies futbolo klubas – HJK „Helsinki“. 

„Helsinkio ekipa yra puikiai organizuota, nuostabios tobulėjimo galimybės. Apskritai, ši organizacija man davė labai daug. Nepaisant to, atstovaujant HJK ekipai nemačiau galimybių artimiausiu metu debiutuoti pagrindinėje komandoje. Mano amžiaus futbolininkui privalu pradėti žaisti su vyrais.“, – apie buvusią komandą teigiamai atsiliepė K. Biyong.

Būtent iš šios komandos 19-metis futbolininkas atvyksta į Alytų. Kairiojo arba dešiniojo gynėjo pozicijose dažniausiai rungtyniaujantis naujokas pasižymi gera kamuolio valdymo technika, atletišku kūnu. K. Biyong taip pat išsiskiria kovoje „antrajame“ aukšte ir žaidime vienas prieš vieną. Į Alytų šiandien atvykstantis olandas džiaugiasi savo pasirinkimu.

„Kai dalyvavau peržiūroje pamačiau, jog tai gražus, mažas miestas, kuriame gyvena labai draugiški žmonės. Stadionas paliko puikų įspūdį.  Iš komandos draugų teko girdėti, jog tai viena geriausių aikščių Lietuvoje. Noriu pabrėžti, jog persikelti čia – labai svarbus žingsnis mano karjeroje. Atvykau čia, kadangi man jau 19 metų, noriu žaisti su vyrais, nebe už jaunimo komandas. Tik taip galėsiu augti tiek kaip asmenybė, tiek kaip futbolininkas. Privalau parodyti ką sugebu geriausiai. “, – kalbėjo futbolininkas.

Sutvarkius perėjimo dokumentus, tikimasi, jog K. Biyong DFK „Dainavos“ gretose debiutuos liepos 6 dieną rungtynėse namuose prieš FK „Panevėžį“.

1 win