image desctription

Edgars Fjodorovs: „Svarbiausia pasitikėti savo jėgomis ir nebeklysti“

Vasaros pradžioje legionieriaus karjerą pradėjęs Edgars Fjorodovs į „Dainavą“ atvyko su vienu tikslu – padėti komandai išlikti turnyrinės lentelės viršuje. Užtikrintu žaidimu gynyboje pasižymintis latvis nuo prisijungimo prie reprezentacinės Alytaus miesto futbolo komandos nepraleido nė vienų rungtynių ir visose žaidė nuo pirmos iki paskutinės sekundės.

Kaip žinia, į Alytų atvykai prieš kelis mėnesius. Ką apie Dzūkijos sostinę gali pasakyti dabar? Ar norėtum pasilikti Alytuje ir po šio sezono?
Nors Alytus ir nesirikiuoja tarp Lietuvos didmiesčių, tačiau tai labai gražus ir žalias miestas. Miesto centre yra daug gerų vietų pavalgyti, o tai man labai patinka. Ką jau kalbėti apie Alytaus miesto stadioną, kuris tiesiog žavi ir yra vienas jaukiausių šioje šalyje. Apie kitą sezoną dar negalvoju, tačiau, jeigu tik bus galimybė, žinoma, norėčiau čia likti ir atstovauti „Dainavos“ klubui galbūt jau A lygoje.

Paskutiniu metu DFK „Dainavai“ vis pritrūksta sėkmės, ar tai nepaveikė komandos mikroklimato?
Atmosfera tarp žaidėjų yra puiki! Nors praradome keletą labai svarbių taškų, komandos futbolininkai ir toliau žvelgia tik pozityviai ir tiki komandos sėkme būsimose rungtynėse. Kovoje dėl titulo dar niekas neprarasta.

Kovoje dėl nugalėtojų vardo Alytaus „Dainavai“ liko penkerios rungtynės. Ar užteks jėgų kovoti dėl aukščiausių Pirmos lygos pozicijų?
Žinoma! Mums likę dar penki mačai, kuriuose turime atiduoti visas jėgas. Tai sportas, čia nutinka visko – svarbiausia pasitikėti savo jėgomis ir nebeklysti. Artėja sezono finišas, taupyti jėgų nėra prasmės, tad kiekvienas futbolininkas yra motyvuotas laimėti ir atiduoti visą save.

DFK „Dainavos” vyriausiasis treneris Darius Gvildys po rungtynių su Gargždų „Banga“ kaip didžiausią komandos nesėkmių problemą įvardijo progų realizaciją. Kaip sprendžiate šią problemą?
Sutinku, jog didžiausia ekipos žaidimo problema yra progų nerealizavimas. Tačiau kartais tai yra tiesiog sėkmė, negalime tuo teisintis, tačiau mums jos pritrūko daugelyje rungtynių. Treniruočių metu daug dirbame bandydami spręsti šią problemą ir, tikime, jog fortūna dar atsisuks į mūsų kiemą. Sekmadienio mače su „Banga“ gerą žaidimą pademonstravo abi komandos.  Mus slėgė didesnis spaudimas, nes kiekvienas susirinkęs stadione šias rungtynes įvardijo kaip svarbiausias šiame sezone. Manau, jog nusipelnėme laimėti, tačiau ir vėl neišnaudojome susikurtų progų, tad rezultatas ir liko 0:0.

Tavo komandos draugui Oskarui Lukošiūnui sekmadienį buvo paskutinės rungtynės vilkint „Dainavos“ marškinėlius. Alytiškis ir tu dažniausiai sudarydavote centro gynėjų tandemą. Ar tai turės įtakos tavo paties ir „Dainavos“ gynėjų grandies žaidime?
Gaila, kad Oskaras palieka komandą ir išvyksta studijuoti į užsienį, tačiau linkiu sėkmės jam tolimesnėje karjeroje! Tai futbolas – nesvarbu su kuo žaisi poroje, kadangi esame komanda ir tikslas išlieka vienas – laimėti. Manau, tai neturės didelės įtakos mano žaidime. Visi kartu kovosime dėl pergalių.

Šiandien antrąją poziciją užimanti „Palanga“ namuose priims „Žalgirio B“ futbolininkus. Galbūt žiūrėsite šias rungtynes?
Dėl intensyvių treniruočių greičiausiai neteks stebėti šio mačo, tačiau visi komandos nariai seka ekipų rezultatus. Laukia intriguojanti turnyro pabaiga.

Ir, pabaigai, ko palinkėtum DFK „Dainavos“ sirgaliams?
Pirmiausia, norėčiau padėkoti už gausų ir nuostabų palaikymą praėjusių rungtynių metu. Tai mums labai svarbu. Linkiu dar labiau tikėti mūsų komanda ir palaikyti mus visose rungtynėse, o mes padarysime viską, ką sugebame geriausiai. Sėkmė ateis ir į mūsų kiemą!

Artimiausias dainaviečių mūšis dėl titulo įvyks rugsėjo 23 dieną, Vilniuje, su „Žalgirio B“ vienuolike. Rungtynių LFF stadione pradžia – 16 valandą.

1 win