image desctription

A lygos link: „Dainava“ namuose mes iššūkį „Palangos“ futbolininkams

Jau rytoj, sekmadienį,  Pirmos lygos sidabro medalius iškovoję Alytaus DFK „Dainavos“ futbolininkai pradės kovą dėl vietos A lygoje. Donato Vencevičiaus auklėtiniai prieš „Palangą“ ant Alytaus miesto stadiono vejos stos ne pajėgiausios sudėties, tačiau tai tikrai nereiškia, jog ketinama kelti baltą vėliavą.

Sekmadienį vietą A lygoje dainaviečiai mėgins atimti iš 7-oje aukščiausios Lietuvos futbolo lygos pozicijos likusios „Palangos“. Kurorto atstovai – gerai pažįstami alytiškiams.

2017 m. I lygos sezone, kai jį laimėjusi „Palanga“ pateko į A lygą, DFK „Dainava“ buvo stipresnė abu kartus – 3:1 namuose ir 2:0 svečiuose, o 2016 m. 2:4 nusileido Palangoje ir 2:2 sužaidė Alytuje. Nuo 2016 m. savų sąskaitų su „Palanga“ turi ir nemažą dabartinės DFK „Dainavos“ komandos dalį sudarantys futbolo akademijos „Dainava“ auklėtiniai, su didžiausio Lietuvos kurorto komanda 2016 m. susitikę LFF taurės 16-finalyje.

Iš FA „Dainava“ auklėtinių DFK „Dainava“ rungtynėse su „Palanga“ sekmadienį negalės padėti prie iškovotų sidabro medalių ženkliai prisidėjęs traumuotas Ignas Baranauskas ir į užsienį išvykęs Martynas Vasiliauskas. Donatui Vencevičiui taip pat teks verstis ir be čiurnos skausmų kamuojamo gruzino Mindia Shkabuliani, tačiau reprezentacinė Alytaus miesto ekipa sulauks papildymo – peržaidimo rungtynėms iš Ukrainos sugrįžtančio legionieriaus Vitalij Kudryk.

Prieš mėnesį pergalingu įvarčiu į NFA vartus pasižymėjęs ukrainietis likusiose I lygos finišo kovose nedalyvavo dėl vizos formalumų. Dabar visi formalumai sutvarkyti, o V. Kudryk sugrįžimas – pastiprinimas trenerio Donato Vencevičiaus sudėties dėlionėje, skirtoje dvikovoms su „Palanga“.

Palangiškiai per 28 rungtynes A lygoje pasiekė 5 pergales, 5 lygiąsias ir patyrė 18 pralaimėjimų. Alytiškiai I lygoje iškovojo 17 pergalių, 6 kartus sužaidė lygiosiomis, o pralaimėjo 3 kartus.

Stebėtina, kad DFK „Dainava“ per visas pirmenybes nepralaimėjo išvykoje, o nesėkmes namuose patyrė trijuose susitikimuose iš eilės („Pakruojui“, „Uteniui“ ir Telšių „Džiugui“). Po to, nuo birželio 15-osios, Pirmoje lygoje dainaviečiai finišavo įspūdinga 15-os nepralaimėtų rungtynių serija ir per ją vidutiniškai mušė 2,6, o praleido po 0,66 įvarčio.

Per visą sezoną raudonai mėlynieji praleido 22 įvarčius (vidutiniškai po 0,85 per rungtynes) ir tapo geriausiai besiginančia pirmenybių komanda, įmušti 59 įvarčiai (vidutiniškai po 2,27), iš kurių 17 – priklauso legionieriui Sebastian Vasquez. Dar 11 taiklių smūgių kolumbietis atliko LFF taurės turnyro kovose.

Per sezoną A lygoje palangiškiai tapo prasčiausiai besiginančia ir mažiausiai įmušančia komanda. Valdo Trakio auklėtiniai praleido 58 įvarčius (vidutiniškai po 2 per rungtynes) ir pelnė 17 (vidut. – po 0,6) įvarčių.

Pirmąjį mūšį dėl vietos A lygoje DFK „Dainava“ ir „Palanga“ Alytaus miesto stadione pradės spalio sekmadienį, 16 val., antroji kova – lapkričio 3 d. vyks pajūryje.

Palaikykite dainaviečius paskutinėje sezono kovoje! Tik kartu – mes galingi!