image desctription

Alytaus meras sutiko padėti DFK „Dainavai“

Antradienį naujieji DFK „Dainavos“ klubo vadovai kartu su Lietuvos futbolo federacijos valdyba ir „Dzūkų Tankų“ atstovais apsilankė Alytaus miesto savivaldybėje. Susitikime su Dzūkijos sostinės meru Vytautu Grigavičiumi ir miesto tarybos nariais buvo aptartos Dzūkijos futbolo klubo perspektyvos rungtyniauti A lygoje.

Susitikime buvo kalbėta apie Alytaus futbolo infrastruktūrą, „Dainavos“ klubo galimybes ir LFF tikslus.

Norint žengti į aukščiausiąją šalies futbolo lygą klubai turi užtikrinti minimalų reikiamą finansavimą – 300 tūkst. eurų. Alytaus DFK „Dainavos“ direktorius Žydrūnas Lukošiūnas tikino, jog tam trūksta beveik 200 tūkst. eurų. Alytaus miesto meras Vytautas Grigavičius sutiko padėti ir pareiškė, jog iškels DFK „Dainavos“ biudžeto klausimą rytoj vyksiančiame miesto vadovų susirinkime.

Nesulaukus trūkstamos savivaldybės paramos, Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ 2019 metų sezone rungtyniaus Pirmoje lygoje.

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius pasidžiaugė paskutiniųjų Alytaus ekipos sezonų pasiekimais ir tikisi, jog alytiškiams vėl pavyks sugrįžti į šalies elitą. „Dzūkai nuo seno myli futbolą, turi vieną gražiausių ir jaukiausių stadionų Lietuvoje bei tikslingai dirba ties infrastruktūros gerinimu, tad pats laikas tai ir vėl parodyti likusiai Lietuvai“, – apie Dzūkijos sostinę atsiliepė LFF prezidentas.

FA „Dainava“ prezidentas Rimas Kantaravičius susitikimo dalyviams priminė apie jau trečiąjį sezoną sėkmingai veikiančią futbolo akademijos ir pagrindinės komandos bendradarbiavimo sistemą ir patikino, jog pagrindiniu „Dainavos“ tikslu ir toliau išlieka ugdyti jaunuosius futbolininkų ne tik stipriausiems šalies klubams, bet ir įvairaus amžiaus Lietuvos futbolo rinktinėms.

Susitikimo metu buvo aptarta ir artėjančio sezono bilietų sistema, kuri kiekvienam alytiškiui už simbolinę kainą padėtų prisidėti prie DFK „Dainavos“ klubo bendruomenės gerinimo ir iš dalies padengti varžybų kaštus. Taip pat, pasiūlyta klubo pagalba atliekant Alytaus miesto stadiono rytų tribūnos remonto darbus.

Primename, jog atsinaujinęs Alytaus „Dainavos“ klubas siekia būti skaidriu ir atskaitingu, todėl jau artimiausiu metu ketiname finansines ataskaitas skelbti viešai komandos  tinklalapyje.

Pasirengimą artėjančiam sezonui planuojama pradėti vasario mėnesio pradžioje.