image desctription

K. Rønningstad: „Žaidėjai turi suprasti, jog laukia sunkus darbas“

Šią savaitę į Alytų atvykęs naujasis DFK „Dainavos“ treneris iš Norvegijos Kim Rønningstad jau spėjo susipažinti tiek su futbolininkais, tiek su miestu bei klubo istorija. Kiekvieną dieną futbolui skiriantis strategas teigia pasiruošęs kibti į ambicingus ir intensyvius darbus.

Kodėl nusprendėte prisijungti prie DFK „Dainavos“ futbolo klubo?
Visų pirma, mane sužavėjo klubo turima infrastruktūra, taip pat žmonės, su kuriais kalbėjau, derėjausi dėl atvykimo ir, žinoma, pats miestas bei jo gyventojų susidomėjimas klubu. Tai puiki galimybė tiek man, tiek klubui. Praeityje esu dirbęs su futbolininkais iš Lietuvos ir galiu pasakyti, kad jie buvo profesionalūs visais aspektais. Tuo pačiu, tai man daug pasako apie jaunuosius Lietuvos futbolininkus. „Dainava“ nėra ir nebus tik 11 žaidėjų aikštėje – tai visos bendruomenės klubas. Tai yra labai svarbu. Pažadame, jog dėl šio miesto atiduosime visą save.

Sklando gandai, jog buvote rekomenduotas legendinio trenerio Ole Gunnar Solskjær. Ar tai tiesa?
Negaliu to patvirtinti, tačiau šiuo metu jis yra vieno geriausių pasaulio klubo treneris. Asmeniškai jo nepažįstu, tačiau jis atvėrė duris ne vienam treneriui iš Norvegijos. Kaip bebūtų, dabar esu čia tam, jog padėčiau Alytaus „Dainavai“ būti ten, kur ji ir turėtų būti.

Papasakokite apie savo trenerio karjerą. Taip pat, kaip klostėsi futbolininko kelias?
Profesionaliu treneriu dirbau trejose skirtingose šalyse. Savo futbolininko karjerą baigiau pakankamai anksti. Taip pasielgiau todėl, jog galėčiau kuo greičiau pradėti treniruoti. Pirmą kartą trenerio duonos paragavau būdamas vos penkiolikos metų. Prieš atvykdamas į Lietuvą Norvegijoje dirbau komandos treneriu ir vadovu.

Atvykote į Alytų, stebėjote pirmą treniruotę. Kokį įspūdį paliko komanda?
Į pirmąją treniruotę atvykau iškart po skrydžio, todėl turėjau labai mažai laiko susipažinti su futbolininkais. Prieš atvykdamas stebėjau ne vienas praėjusio sezono rungtynes ir galiu pasakyti, kad vaizdas man patiko. Džiaugiuosi galėsiantis dirbti su šiais vaikinais.

Galbūt jau numatėte ir pasikeitimų komandoje?
Norėčiau, jog klubas augtų ir tobulėtų – tą stengsimės daryti kiekvienos treniruotės metu, kiekvieną mielą dieną. Žaidėjai turi suprasti, jog laukia sunkus darbas, o didelių dalykų pasiekti lengvu keliu neįmanoma. Manau, mes esam puikiai pasiruošę.

Treneri, ką jums apskritai reiškia futbolas gyvenime?
Visas mano gyvenimas sukasi tik aplink jį. Pernai, po dvejų su puse metų pertraukos, vykau atostogauti, bet penkias iš aštuonių dienų praleidau trenerių kursuose netoli esančiame mieste. Kaip jaunas treneris manau, jog kiekviena diena yra svarbi siekiant tapti geresniu treneriu, geresniu žmogumi. Stebiu ir domiuosi įvairiomis sporto šakomis, nes niekada negali žinoti iš ko galima pasimokyti.