image desctription

Fantastiškai į rungtynes sugrįžę dainaviečiai nukovė „Bangą“ ir užsitikrino medalius

Trečiadienį Alytaus miesto stadione gausiai susirinkę žiūrovai išvydo tikrą veiksmo trilerį. Atsilikinėdami dainaviečiai parodė savo charakterį ir po dviejų alytiškio Tito Vitukyno įvarčių į „Bangos“ vartus iškovojo bene svarbiausią sezono pergalę rezultatu 2:1.

SVARBA.
Vieša paslaptis, jog šios rungtynės buvo įvardijamos kaip svarbiausios sezono rungtynės. Tik pergalė prieš Gargždų „Bangą“ būtų leidusi ir toliau kovoti dėl Pirmos lygos nugalėtojų titulo, o pralaimėjimas reikštų kovą tik dėl trečiosios vietos. Visose trejose šio sezono oficialiose tarpusavio dvikovose pranašesni buvo dainaviečiai.

PRADŽIA.
Tai buvo vienintelis negatyvus dalykas Alytaus stadione. Rungtynių pradžia DFK „Dainavai“ nesiklostė – nors, atrodė, jog kamuolio kontrolė dainaviečių pusėje, viskas klostėsi ne pagal Donato Vencevičiaus planą. 27 mačo minutę įvyko tai, ko niekas nelaukė. Gargždų „Bangos“ saugas Neilas Urba smūgiu iš 25 metrų nuginklavo DFK „Dainavos“ vartininką ir išvedė svečius į priekį – 0:1.

TITAS VITUKYNAS.
Šį alytiškį drąsiai galime vadinti rungtynių herojumi! T. Vitukyno benefisas antrajame susitikimo kėlinyje, tikriausiai, atmintyje išliks visiems Alytaus „Dainavos“ sirgaliams. Alytiškis 73 minutę pasinaudojo „Bangos“ spraga gynyboje ir išlygindamas rezultatą privertė atsistoti visus stadione susirinkusius žiūrovus! Tai buvo lemiamo spurto pradžia, suteikusi dainaviečiams šviežių jėgų pliūpsnį. Karštai „Dzūkų Tankų“ palaikomi raudonai mėlynieji didino apsukas su kiekviena minute ir, galiausiai, 85 minutę Titas Vitukynas pasiuntė gargždiškius į nokdauną, kai netikėtai užklupo svečių vartininką ir, pasinaudojęs jo klaida, dar kartą nukreipė kamuolį į varžovų vartus – 2:1! Visko, kas vyko, Alytaus stadione – žodžiais aprašyti neįmanoma.

ŽIŪROVAI.
1150 – tiek žiūrovų trečiadienio vakarą oficialiame susitikimo protokole susirinko Alytaus miesto stadione. Ir tai jau trečias kartas šį sezoną, kai „Dainavą“ palaiko daugiau nei tūkstantis alytiškių. 1050 žiūrovų užfiksuota praėjusio šeštadienio mače prieš „Vilniaus Vytį“, o daugiau nei pusantro tūkstančio sirgalių alytiškius palaikė LFF Taurės pusfinalio dvikoje prieš „Stumbrą“. To paties laukiama ir jau poryt, paskutinėse I lygos sezono rungtynėse prieš „Kupiškio“ futbolininkus.

SKAIČIAI.
Alytaus DFK „Dainava“ iškovojo 16-ąją pergale Pirmos lygos sezone ir su 54 taškais aplenkė Kėdainių „Nevėžį“ bei pakilo į antrąją turnyro lentelės poziciją. Lygos lyderiu ir toliau išlieka tašku daugiau surinkę „Panevėžio“, kurių šeštadienį laukia paskutinis sezono susitikimas būtent su „Nevėžio“ ekipa.

(NE)PASKUTINIS MŪŠIS.
Viskas, ko dainaviečiams reikia šeštadienio rungtynėse – pergalės. O toliau Alytaus DFK „Dainavos“ medalių spalva priklausys ir nuo aukščiau minėtos dvikovos Kėdainiuose rezultato. Nugalėtojų titulą dainaviečiams atneštų panevėžiečių nesėkmė ar lygiosios su kėdainiečiais. „Dainavos“ fubolininkams likus antriems – būtų žaidžiamos pereinamosios rungtynės su 7-ąja A lygos komanda.

Alytiškiai, jūsų palaikymas mums labai svarbus! Palaikykite dainaviečius ir paskutinėje sezono dvikovoje bei tapkite istorijos dalimi!

1 win