image desctription

Kelią link Taurės namuose pastojo Vilniaus „Žalgiris“

Hegelmann LFF taurės aštuntfinalio etape DFK „Dainava“ namuose antradienį priėmė šalies čempioną Vilniaus „Žalgirį“. Neišnaudotos progos ir skaudūs praleisti įvarčiai lėmė varžovų pergalę rezultatu 3:0.

Daugiau nei 700 Alytaus miesto stadione žiūrovų palaikomi dainaviečiai pirmajame kėlinyje susikūrė ir savo progų, tačiau įvartis krito ne į vilniečių, o alytiškių vartus, kai per teisėjo pridėtą laiką smūgiu galva kamuolį per Arijų Bražinską permetė žalgiriečių legionierius iš Kroatijos Tomislavas Kišas – 0:1.

Rungtynių pertraukos metu buvo pagerbta ir pasveikinta dukart auksinė Alytaus veteranų futbolo klubo komanda „Dainava”, šiemet tapusi Lietuvos senjorų dvejų pirmenybių čempionė. Medalius ir atminimo dovanas veteranams įteikė Alytaus miesto metras Nerijus Cesiulis.

Antrojo kėlinio pradžioje aikštėje po keitimo pasirodęs dar vienas svečių legionierius iš Kroatijos Josipas Tadičas raudonai mėlynų galimybes išlyginti rezultatą sumažino savo įvarčiu 63 minutę (0:2), o visas viltis nubraukė dar vienu taikliu smūgiu 78 minutę (0:3).

Pralaimėjimas reiškė žygio link Taurės titulo pabaigą.

Artimiausias rungtynes Tomo Ražanausko auklėtiniai žais jau šeštadienį, kai namuose priims Lietuvos vicečempionę – Marijampolės „Sūduvą“. Rungtynių Alytaus miesto stadione pradžia – 19 val. Bilietai – ČIA.