image desctription

Lietuvos futbolo rinktinėms atstovavo trys dainaviečiai

Trys dainaviečiai rugsėjo pradžioje atstovavo dvejoms Lietuvos futbolo rinktinėms.

Prieš pat pirmąją pagrindinės Lietuvos vyrų futbolo rintkinės dvikovą su Šiaurės Airija, lietuviai sulaukė netikėtų permainų – prie komandos vairo turėjo stoti ne vyriausiasis treneris Valdas Ivanauskas, o vienas jo asistentų, Alytaus „Dainavos“ vyr. strategas Tomas Ražanauskas.

Įprasto priešrungtyninio testavimo dėl COVID-19 metu virusas buvo nustatytas V. Ivanauskui, tad šis turėjo izoliuotis, o šiam rinktinės ciklui vadovauti paskirtas buvo T. Ražanauskas.

Deja, ciklas nesusiklostė ir iškovoti pergalės per trejas sužaistas rungtynes lietuviams nepavyko. Namuose 1:4 buvo pralaimėta Šiaurės Airijai, o išvykose 0:1 – Bulgarijai bei 0:5 – Europos čempionams italams.

Į nacionalinės rinktinės sudėtį po metų pertraukos įtrauktas buvo ir kitas DFK „Dainavos“ atstovas – gynėjas Linas Klimavičius. Panevėžietis aikštėje pasirodė rungtynių pabaigoje Bulgarijoje, o dvikovoje prieš Italiją žaidė iki 82 minutės.

Atrankos į 2023 metų Europos čempionatą antrojo turo rungtynėse Lietuvos vaikinų U21 rinktinė išmėgino jėgas prieš Ispanijos bendraamžius. Lietuviai buvo priversti pripažinti svečių pranašumą rezultatu 0:2, o aikštėje nuo 81 minutės pasirodė alytiškis Gustas Zabita.

Dvejas draugiškas rungtynes sužaidė ir Lietuvos vaikinų iki 19 metų rinktinė, kuri susitiko su Armėnijos bendraamžiais. Lietuviai abu kartus pranoko armėnus ir iškovojo pergales 4:0 bei 2:0, o įvarčiu pasižymėjo šią vasarą iš DFK „Dainavos“ į Kijevo „Dynamo“ persikėlęs saugas Titas Buzas.

Pirmadienį dainaviečiai atnaujino treniruočių procesą ir pasiruošimą likusiai sezono daliai. Iki „Optibet A lygos“ čempionato pabaigos Alytaus „Dainavai“ liko sužaisti 10 rungtynių.

Artimiausios Tomo Ražanausko auklėtinių rungtynės – jau šį sekmadienį, Alytaus namuose, prieš turnyro lentelės kaimynę Gargždų „Bangą“. Susitikimo pradžia – 17 val. Bilietus įsigyti galite – ČIA.