image desctription

DFK „Dainava“ savo gretose išsaugojo du alytiškius

Pasirengimą naujam sezonui vasario 1 dieną pradėsianti DFK „Dainavos“ komanda pratęsė sutartis su dvejais gimtojo miesto futbolininkais –  kapitonu Linu Savastu ir puolėju Luku Baranausku . Praėjusiame sezone svarbią rolę komandoje užėmę futbolininkai savo žaidimu sirgalius džiugins ir 2018–ųjų metų sezone.

Profesionalaus futbolininko karjerą L. Savastas pradėjo 2003 metais šiuo metu neegzistuojačiame Alytaus „Alyčio“ klube. Per 15 metų trunkančią futbolininko karjerą L. Savastas rungtyniavo jau minėtoje Alytaus ekipoje, Kauno „Atleto“, Klaipėdos „Atlanto“, Tauragės „Tauro“, Pakruojo „Kruojos“, estų Sillamae „Kalev“, Utenos „Utenio“ ir gimtojo miesto „Dainavos“ gretose. Į Alytų saugas sugrįžo 2016 metais. Pastaruosius du sezonus kapitono pareigas ėjęs 32 metų saugas praėjusiame sezone aikštėje pasirodė 20 kartų ir pasižymėjo trimis įvarčiais.

24–ąjį gimtadienį lapkričio mėnesį atšventęs Lukas Baranauskas futbolo abėcėlės pramoko gimtajame Alytuje, vėliau meistriškumą kėlė Nacionalinėje futbolo akademijoje, o 2012-aisiais grįžo žaisti į „Dainavą“. Po neilgo laiko, praleisto „Dainavoje“, perspektyvusis puolėjas rungtyniavo Klaipėdos „Atlante“, Panevėžio „Ekrane“ ir Kauno „Stumbre“. Pastaruosius du metus futbolininkas, kaip ir Linas Savastas, praleidoje Alytuje. 2017–ųjų metų sezone L. Baranauskas per 24 sužaistas rungtynes pasižymėjo 8 kartus ir tapo rezultatyviausiu, sezoną Dzūkijos futbolo klubo gretose užbaigusiu, futbolininku.

Iki pasirengimo pradžios liekant vis mažiau laiko DFK „Dainavos“ klubo vadovai siekia komandos gretose išsaugoti geriausius praėjusio sezono futbolininkus. Kaip žinia, komandoje naujajame sezone tikrai neišvysime į Klaipėdos „Atlantą“ išvykusio Karolio Gvildžio.

Naujojo vyriausiojo trenerio Donato Vencevičiaus vedami dainaviečiai į pirmąjį mūšį stos jau vasario 10 dieną, kai Alytuje susigrums su varžovais iš Lenkijos – Suvalkų „Wigry“ futbolininkais.

1 win