image desctription

Tomas Bučma: „Norisi nenuvilti sirgalių“

Dzūkijos futbolo klubo naujokas Tomas Bučma futbolo pradmenis įgavo Kaune ir visą laiką atstovavo „Kauno Žalgirio“, anksčiau žinomo kaip Kauno „Spyrio“, klubui. Alytaus „Dainava“ Lietuvos jaunimo ir salės futbolo rinktinėse rungtyniavusiam 24–erių metų  saugui – tik antrasis klubas jo karjeroje. Naują karjeros etapą žengęs futbolininkas tikisi, jog šiame sezone pavyks nenuvilti komandos sirgalių.

Kas lėmė tai, jog prisijungei prie DFK „Dainavos“?
Pasibaigus praėjusių metų A lygos sezonui aplinkybės susiklostė taip, jog „Kauno Žalgirio“ ir mano keliai nesutapo. Dėl šios priežasties teko ieškotis kitos komandos. Po kelių dienų paskambino žmogus iš „Dainavos“ klubo ir pasiūlė prisijungti. Tuo metu neturėjau kitų variantų, tad sutikau atvažiuoti. Kadangi viskas tiko – nusprendžiau pasilikti.

Kaip jautiesi Alytuje, kokį įspūdį palieka komanda, fanai, aplinka?
Šiuo metu Alytuje jaučiuosi tikrai puikiai. Komanda sukomplektuota naujai, tad reikia dar labai daug susižaidimo. Tačiau jaučiasi, jog su kiekviena diena jis gerėja. Prieš sezoną sužaidėme nemažai draugiškų rungtynių ir beveik visose iš jų buvo bent keli ištikimiausi fanai. Tai mane nustebino iš gerosios pusės. Neabejotinai, tai verčia dar labiau stengtis.

Šiame pasirengimo cikle tris kartus pralaimėjote, du kart iškovojote pergales bei kartą sužaidėte lygiosiomis. Kaip pats vertini pasiruošimą artėjančiam sezonui?
Pasiruošimo pradžioje buvo tikrai sunku. Klubo peržiūroje buvo daug užsieniečių, nebuvo visiškai jokio susižaidimo, tarpusavo ryšio. Dėl šios priežasties nukentėjo ir pirmųjų draugiškų rungtynių rezultatai. Dabar, iki sezono pradžios liekant vis mažiau laiko, su kiekviena diena vienas kitą jaučiame vis geriau. Treniruotėse dirbame tiek fiziškai, tiek techniškai, tad, manau, jog su kiekvienomis naujomis rungtynėmis rodysime vis geresnius rezultatus.

„Kauno Žalgiris“ vadinamų ultrų (aktyviai palaikančių fanų grupė) neturi, tad stadione dažniausiai tylu – nebent atvyksta kitų komandų organizuoto palaikymo grupės. Tuo tarpu DFK „Dainavą“ nuolat lydi, triukšmingai palaiko aktyviausieji „Dzūkų tankai“. Jaudiniesi prieš artėjantį sezoną? Juk turbūt svarbiausia nenuvilti ištikimiausių?
Žinoma, jog šiek tiek jaudinuosi. Nauja komanda, naujas sezonas, nauji tikslai. Norisi nenuvilti ne tik į rungtynes gausiai ateinančių sirgalių, bet ir savęs, komandos.

Kokius tikslus keli sau ir komandai šiame sezone?
Konkrečių tikslų dar nesu išsikėlęs. Nors iki sezono starto liko mažiau nei 10 dienų, vis dar labai sunku pasakyti koks bus Pirmos lygos lygis. Žinoma, norėtųsi kuo aukštesnės vietos. Nuoširdžiai tikiuosi, jog kovosime dėl pirmos vietos. O kalbant apie mane, tikiuosi kuo labiau prisidėti prie gerų komandos rezultatų.

Tomas Bučma oficialiose rungtynėse „Dainavos“ gretose debiutuos jau kitą savaitgalį. Kovo 25 dieną, 14 valandą, dainaviečiai namuose priims lygos debiutantus – „Kupiškio“ futbolininkus.

1 win