image desctription

Išvykoje nepalikta vilčių ir Kėdainių „Nevėžio“ ekipai

Penktadienį Alytaus DFK „Dainava“ keliavo į Kėdainius, kur priėmė vietos „Nevėžio“ futbolininkų iššūkį. Antrajame kėlinyje šeimininkų gynybą du kartus nuginklavę dainieviečiai iškovojo jau penktąją pergalę iš eilės.

Nuo pat rungtynių pradžios iniciatyvą perėmę dainaviečiai, kamuolio valdymo kontrolę valdė iki mačo pabaigos. Sukūrę aibę progų, Donato Vencevičiaus auklėtiniams pirmajame kėlinyje pasižymėti nepavyko.

Nugalėtojas Kėdainių miesto stadione sprendėsi antroje mačo pusėje. 56 susitikimo minutę „Dainavą“ į priekį išvedė varžovų gynėjams jokių vilčių nepalikęs alytiškis Gustas Jarusevičius. Dar po 10 minučių persvarą padidino Dzūkijos futbolo klubo legionierius Dmytro Zaitsev – 2:0.

Rungtynėms artėjant į pabaigą, aistros pasiekė kulminaciją, kai šeimininkų legionierius Tohru Kabayashi įkando „Dainavos“ gynėjui Benui Spietiniui. Po ilgų ginčų mačo arbitras abiems žaidėjams parodė po raudoną kortelę.

Tai buvo jau penktoji alytiškių pergalė iš eilės. Savo sąskaitoje turinti 16 taškų, Alytaus „Dainava“ ir toliau rikiuojasi Pirmos lygos lyderės pozicijoje.

Artimiausias rungtynes dainaviečiai žais gegužės 11 dieną, penktadienį, išvykoje su Kauno „NFA“ vienuolike.

1 win