image desctription

Alytuje – Europos čempionato atrankos kovos

Alytus ir Kaunas – šiuose miestuose rugsėjo 23-28 d. vyks Europos U-17 čempionato Pirmojo etapo atrankos turnyras. Lietuvos rinktinė žais Alytuje ir lauks gausaus alytiškių palaikymo.

Lietuvos komanda burtų keliu pateko į 13-ąją atrankos grupę ir joje varžysis su Turkijos, Norvegijos ir Ukrainos bendraamžiais. Į Lietuvos U-17 rinktinės kandidatų sąrašą įtraukti ir du alytiškiai – šiuo metu anglų „Sheffield Wednesday“  klube žaidžiantis vartų sargas Arijus Bražinskas ir Futbolo akademijos „Dainava“ auklėtinis Renatas Banevičius. Šiuo metu Lietuvos komanda ruošiasi treniruočių stovykloje Palangoje.

Alytuje rungtyniausianti Lietuvos rinktinė atranką pradės penktadienį su Ukrainos futbolininkais, sekmadienį lietuvių lauks Norvegų išbandymas, o rugsėjo 28 d., trečiadienį, mūsiškiai varžysis su Turkijos futbolininkais. Visų rungtynių pradžia – 17:00 val.

Europos U-17 čempionato Pirmajame etape varžosi 52 šalių rinktinės, suskirstytos į 13 atrankos grupių.

Jeigu lietuviams pavyks įveikti Pirmąjį etapą, jų dar lauks kova vadinamame Elitiniame etape. Iš pirmojo etapo į Elitinį pateks po dvi komandas iš  trylikos atrankos grupių ir penkios trečią vietą užėmusios komandos.

Sėkmingai įveiktas Elitinis etapas atveria kelią į Finalinį turnyrą, kuriame susigrums 16 geriausių komandų. Finalinis etapas bus žaidžiamas Kroatijoje 2017 m. gegužės 3-19 d.

13 atrankos grupės rungtynių tvarkaraštis:

Rugsėjo 23 d. (penktadienis)

Kauno S. Dariaus ir S.Girėno stadionas
13:00 Turkija – Norvegija

Alytaus SRC stadionas 
17:00 Ukraina – Lietuva

Rugsėjo 25 d. (sekmadienis)

Kauno S. Dariaus ir S.Girėno stadionas
13:00 Ukraina – Turkija

Alytaus SRC stadionas
17:00 Norvegija – Lietuva

Rugsėjo 28 d. (trečiadienis)

Alytaus SRC stadionas
17:00 Lietuva-Turkija

Kauno S. Dariaus ir S.Girėno stadionas
17:00 Norvegija – Ukraina

DAUGIAU INFORMACIJOS APIE ČEMPIONATĄ>>>.